Skip to main content

De to entreprenørselskaber Per Aarsleff og M.J. Eriksson har underskrevet en milliardkontrakt med det kommunalt ejede varmeværk Vestforbrændingen om en massiv udrulning af fjernvarmen i syv hovedstadskommuner.

Aftale har en værdi af 6.3 milliarder kroner og er en del af Varmeplan 2030, som blev vedtaget af Vestforbrændings bestyrelse i begyndelsen af marts 2022. Målet er her at rulle fjernvarme ud til 39.000 nye kunder (borgere) blandt Vestforbrændingens 19 ejerkommuner.

Hos Vestforbrændingen ser man frem til konverteringen af rigtig mange naturgaskunder.

”Vi sikrer en effektiv udnyttelse af affaldsvarme og overskudsvarme fra virksomheder til glæde for borgere i vores 19 ejerkommuner og virksomheder i hovedstadsregionen. I denne første etape af Varmeplan 2030 vil vi udrulle til omkring halvdelen af de forventede 39.000 kunder, som der samlet set skal udrulles til. Det svarer til en konvertering af godt 10% af landets naturgaskunder”, siger Steen Neuchs Vedel, der er direktør for Vestforbrændingen.

Konvertering til en bæredygtig omstilling

De to selskaber forventes at gå i jorden i første kvartal af 2024, og her sporer man også tilfredshed med aftalen.

” Vi er glade for, at Aarsleff-koncernen kan bidrage til, at stadig flere får mulighed for at skifte til en mere bæredygtig energikilde. Udførelse af fjernvarmeledninger hører til en af vores absolutte kernekompetencer, og vi vil gøre vores til, at de mange kunder får en god oplevelse undervejs i den vigtige og nødvendige grønne omstilling,” siger Administrerende direktør i Per Aarsleff A/S, Jesper Kristian Jacobsen i en pressemeddelelse.

Hos M.J. Eriksson ser direktør, Stig Munch-Jensen ligeledes frem til samarbejdet.

”I M.J. Eriksson ser vi meget frem til samarbejdet med Vestforbrænding og er stolte af den tillid, der bliver vist os ved tildeling af to store kontrakter. Vi kommer heldigvis med nogle af branchens dygtigste produktionsfolk til at løfte opgaven og håber, at vi i fællesskab får håndteret konverteringen til glæde for alle interessenter.”

I første omgang rulles der fjernvarme ud til flere borgere i Herlev, Ballerup, Gladsaxe, Lyngby, Furesø, Egedal og Frederikssund. På sigt er det tanken at flere kommuner skal have mulighed for at blive en del det fælles varmenet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply