Skip to main content

Fredag efter frokost blev der trykket på send i tænketanken CEPOS og afsted gik den seneste nyhedsbrev med stifter og direktør Martin Ågerups kontrafej i toppen. Under to timer senere var han afskediget efter 19 år.

Det er hvad han kalder det i et opslag på LinkedIn, der tikkede ind efter par timer efter en pressemeddelelse fra CEPOS`s bestyrelse, hvor Martin Ågerup efter 19 år på posten som direktør bliver skiftet ud med Jes Brinchmann Christensen, der tiltræder den 1. november 2023

Bestyrelsesformanden i CEPOS, Per W. Hallgren understreger i pressemeddelelsen, at skiftet sker som led i at styrke CEPOS’ fremtidige virke. 

”Nu er tiden kommet til at udvikle og styrke vores virke både i den generelle politiske debat og i de bagvedliggende analyser, undersøgelser og forskning. Til at lede den indsats er valget faldet på Jes som ny direktør,” lyder det fra bestyrelsesformanden.

Det er en underdrivelse at kalde direktørskiftet en overraskelse. Ser man på de sociale medier LinkedIn og X (se i bunden) væltede kommentarerne op i regi af Martin Ågerup med bl.a. overraskelse og anerkendende tilkendegivelser, medens der meget fornuftigt var helt stille hos Jes Brinchmann Christensen.

Farvel til et drømmejob

På LinkedIn skriver Martin Ågerup bl.a. at han er blevet afskediget, fordi bestyrelsen vil se hvad en ny direktør kan udrette med CEPOS:

”Det er fair nok. Jeg fik 19 år i mit drømmejob, hvilket jeg er dybt taknemmelig over. Jeg har arbejdet sammen med de mest fantastiske medarbejdere igennem årene, og har mødt utrolig velvilje fra hundredvis af mennesker, der på forskellig vis har været hjælpsomme. Tusind tak til jer alle!” skriver han.

Næsten nederst i pressemeddelelsen fra CEPOS takker bestyrelsesformand Martin Ågerup for han virke:

 “Jeg vil gerne takke Martin for hans store engagement siden 2004. Martin har været med til at bygge CEPOS op og sikre, at vi i dag har en betydningsfuld borgerlig-liberal tænketank i Danmark. Hvis vi ser på dansk politik igennem de sidste 19 år, er der tydelige aftryk af det gode arbejde i mange vigtige politiske beslutninger. Det kan vi ikke takke Martin nok for,” siger bestyrelsesformand i CEPOS, Per W. Hallgren. 

Ser flere muligheder

Jes Brinchmann Christensen som fra den første november bliver ny direktør for CEPOS kommer fra en stilling som vicedirektør i Dansk Erhverv, hvor han har været i godt fem år. Tidligere har han arbejdet som særlig rådgiver for fhv. erhvervsminister, Brian Mikkelsen. Om den nye rolle udtaler han: 

“Jeg har i mange år set, hvordan CEPOS’ analyser og forskning på afgørende vis har formået at sætte dagsorden og bidrage til vigtige politiske debatter og beslutninger. Det er derfor et privilegium at blive en del af holdet i CEPOS,” lyder det bl.a.

Han kalder CEPOS en central aktør, når der skal tænkes i nye politiske løsninger og frembringes viden og ser flere muligheder, der kan bidrage til at nå endnu bredere ud.

Martin Ågerup fratræder fra sin stilling den 1. november, hvor Jes Brinchmann Christensen tager over.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply