Skip to main content

Onsdag i sidste uge slog Dansk Folkeparti på tromme for at pensionsselskaberne skal bygge mange friplejehjem, men de er allerede i gang.

I Slagelse Kommune opfører Danske Diakonhjem og OK-Fonden sammen med deres investorer hvert et friplejehjem i samme nabolag, som forventes indflytningsklar i 2024. 

Læs også: To nye friplejehjem skyder op i samme kommune – et stenkast fra hinanden

”De to friplejehjem, ligger både attraktivt i byen og tæt på jernbane og indfaldsveje. Det giver de pårørende gode muligheder for at komme hen og besøge de ældre, samt medarbejderne gode transportmuligheder,” siger Niclas Thorsbrenner, til OPS-Indsigt.

Han er direktør og partner i ejendomsudviklerselskabet Scandinavian Property Development (SPD) og for ham at se er fortællingen om de to nye friplejehjem den gamle casehistorie fra økonomistudiet, hvor to iskiosker har placeret sig lige op og ned ad hinanden på byens torv.

Vi giver her en kort beskrivelse af de to friplejehjem.

Læs også: Ejendomsudvikler: I Slagelse Kommune har de gjort det helt rigtige

Mere end 300 boliger til ældre i samme kvarter

Friplejehjemmet som Danske Diakonhjem skal drive åbner februar2024, og det er pensionsselskabet Sampensions tredje investering i samarbejde med ejendomsudvikleren SPD.

Friplejehjemmet rummer 63 plejeboliger, hver med 2 værelser fordelt på tre etager med 21 boliger på hver etage (1.-3. etage), fremgår det af hjemmesiden.

I alle lejligheder er der en entré med indbygget depot-garderobeniche og eget tekøkken. Herfra er der adgang til opholdsrummet og med skydedør til soveværelset, og fra soveværelset er der adgang til badeværelset.

Friplejehjemmet, som skal drives af OK-Fonden fra sommeren 2024, er det første af 10 lignende projekter, som pensionsselskabet PFA og OK-Fonden agter at opfører.

Læs også: Fondsforvalter vil bygge 10-15 friplejehjem de næste år 

Friplejehjemmet rummer 75 plejeboliger på 6.500 kvadratmeter, frem går det af hjemmesiden.

Udover de to friplejehjem på i alt 138 plejeboliger kommer der et større antal seniorboliger (ca. 190), der finansieredes af henholdsvis PFA og Sampension ifølge deres hjemmesider. I alt mere end 300 boliger til ældre.

Blandt de mange seniorboliger bygges de såkaldte ”Boliger for Livet”, som opføres i fællesskab af PFA og OK-Fonden. 

Læs også: Første spadestik til lille bydel med integreret ældreboligmiljø

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply