Skip to main content

Med kun fem måneder til åbningen er et nyt friplejehjem i Slagelse på vej ind i den fase, hvor rekruttering af personale og besættelse af de 63 plejeboliger skal op i gear.

Derfor har Slagelse Friplejehjem ansat Rikke Folmer Mouritzen som forstander. Hun tiltræder den 1. september og glæder sig til at være med til at præge friplejehjemmet fra begyndelsen.

”Det er spændende at skulle starte noget nyt op helt fra bunden. Der er mange ting, der skal på plads, inden hjemmet står klar, og jeg glæder mig til hele processen – og særligt til at skulle tage imod beboerne,” siger Rikke Folmer Mouritsen i en pressemeddelelse.

Ligger under landsgennemsnittet

Slagelse Kommune oplyser til OPS-Indsigt, at den aktuelt har 43 borgere på venteliste til plejebolig og her er det værd at bemærke, at det dels er en liste der er i bevægelse, dels er det ikke givet, at alle 43 vil ønske et friplejehjem. 

Den nye forstander skal derfor helt sikkert ud og markedsfører det nye friplejehjem, således som vi har set andre steder, senest i nabokommunen Sorø.Læs også: Nyt friplejehjem oversvømmes af jobansøgninger

Ser man på ældrebefolkningen i Slagelse Kommune er der lige nu 8800 ældre over 75 år og det tal forventes, at være steget med 1400 i 2030 ifølge Danmarks Statistik. Det skal ses i perspektiv af borgerne i Slagelse Kommune kun har 32 plejeboliger pr. 1000 borgere over 65 år, hvor landsgennemsnittet ifølge kommunen ligger på 38,2 bolig pr. 1000 borgere over 65 år.

Med etableringen af det nye friplejehjem, der drives af Danske Diakonhjem, vokser plejeboligkapaciteten med hele 11 pct. inden for kommunegrænsen. Slagelse Kommune råder i dag over ca. 558 plejeboliger, som kommunen har anvisningsret til.Læs også: Forstå på fem minutter sammenhængen mellem visitation og anvisning til plejehjem

Medmenneskelig tilgang og høj faglighed

Med ansættelsen af Rikke Folmer Mouritzen får det nye friplejehjem en forstander, der er uddannet sygeplejerske med en lang praksiserfaring gennem 14 år på Slagelse Sygehus. Aktuelt kommer hun fra en stilling som hospitalschef hos Capio Privathospital i Odense, ligesom hun desuden har erfaringer som forstander på Provestegårdshjemmet, der er et friplejehjem i Odense.

 

Rikke Folmer Mouritzen har dermed en bred vifte af erfaringer både som sygeplejerske og leder i den private velfærdssektor. 

Hun ser frem til at bringe det hele i spil på det nye Slagelse Friplejehjem, som bliver en del af det nye område, “Kvægtorvet” i Slagelse. En by hun kender godt efter mange års arbejde på sygehuset og en opvækst i nabobyen Korsør.

Med stillingen som forstander på Slagelse Friplejehjem oplever Rikke Folmer Mouritzen at komme tilbage til det, hun brænder for.

 

”Jeg nyder kontakten med ældre mennesker og at sikre en god omsorg i den tredje alder. Jeg lægger vægt på at have en relation til beboerne, og man får så meget tilbage af ældre mennesker. Det er jo først og fremmest et hjem for beboerne,” siger Rikke Folmer Mouritzen, der også forventer, at de kommende medarbejdere giver noget af sig selv.

 

Hun peger på, at den medmenneskelige tilgang skal gå hånd i hånd med en høj faglighed i det sundhedsfaglige arbejde. ”Vi skal ikke rende rundt og være en latin-ordbog, men vi skal kontinuerligt have fokus på fagligheden og sikre, at de rigtige sundhedsfaglige kompetencer altid er til stede – sammen med nærværet og mødet med den enkelte beboer,” siger Rikke Folmer Mouritzen.Et godt samarbejde med de lokale 

 

Et godt samarbejde med lokalsamfundet er vigtigt for Rikke Folmer Mouritzen, der håber, at mange lokal har lyst til at være en del af hjemmet som frivillige. 

Hun har også tanker om at ville række ud til daginstitutioner, skoler og andre i nærområdet for at etablere et samarbejde. 

 

”Jeg er meget åben for, hvad frivillige har lyst til at byde ind med. Det kan være gåture, spil eller hyggesnak over en kop kaffe. Det kan også være, at nogle har lyst til at lave en strikkeklub eller måske hjælpe med at søge om penge til ture, arrangementer, indkøb af bus eller andet. Kun fantasien sætter grænser,” siger Rikke Folmer Mouritzen,

 

Fakta om Slagelse Friplejehjem

  • Slagelse Friplejehjem bliver finansieret og bygget i et strategisk samarbejde mellem Sampension og Scandinavian Property Development (SPD)
  • Slagelse Friplejehjem drives af Danske Diakonhjem, som er den største friplejeleverandør i Danmark.
  • Slagelse Friplejehjem står færdig i januar 2024 og er klar til at tage imod beboere i begyndelsen af februar 2024. 
  • Det nye friplejehjem opføres centralt i Slagelse på Kvægtorvsvej, der indgår som del af byudviklingen af det tidligere industrikvarter i Slagelse, hvorpå der etableres et nyt og moderne boligområde.
  • Hjemmet rummer 63 to-værelses plejeboliger fordelt på 3 etager med 21 boliger på hver etage Hver etage rummer også fælles opholdsarealer med spise- og opholdsstuer. I stueplan har hjemmet eget produktionskøkken, og der er også en fællessal til aktiviteter og arrangementer.
  • Se mere på https://www.slagelsefriplejehjem.dk/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply