Skip to main content

Rikke Lange Slavensky er advokat og partner i NP advokater og en del af Ekspertpanelet på OPS-Indsigt.  Hun er uddannet Cand.jur. fra Aarhus Universitet i 2005 og har et indgående kendskab til det offentliges indkøb og tilbudsgivers hverdag, hvilket hun dagligt anvender i hendes strategiske rådgivning af klienter i det offentlige-private samspil.

Rikke Lange Slavensky er også blandt de meget få advokater, der på vegne af en klient har trukket en kommune til toppen af det danske retssystem, for at have underbetalt en plejeleverandør igennem flere år.

I næsten to år fulgte vi her på OPS-Indsigt plejevirksomheden Blækspruttens sagsanlæg mod Brønderslev Kommune. Her var Rikke Lange Slavensky den advokat, der stod for det juridiske afsæt, og procederede sagen for Vestre Landsret.

Læs også: Højesteret: Brønderslev Kommune har handlet ansvarspådragende 

Sagen endte som bekendt i Højesteret og Rikke Lange Slavensky er ikke bleg for at indrømme, at det ærgrer hende voldsomt, at dommen faldt sådan ud, at Blæksprutten ikke fik erstatning, selvom kommunen blev dømt for at have handlet ansvarspådragende.

”Jeg vil gøre det igen, hvis jeg en dag står med en klient, hvor det er helt tydeligt, at den offentlige ordregiver har handlet ansvarspådragende. Sagen mod Brønderslev Kommune er nu afsluttet, men jeg mener, den viser hvor uhyre kompliceret vi har opbygget fritvalgsområdet,” siger hun.

Hun erkender, at hun som en anden jagthund gerne følger et spor helt til dørs, ligesom det i den grad generer hende, hvis byttet slipper væk.

Kompliceret udbudsret og velfærd

Borgerens frie valg ligger Rikke Lange Slavensky meget på sinde og hun rådgiver især om indkøb og kontrakter inden for velfærdsområdet i bred forstand, herunder i forhold til rammeaftaler, sortimentsudbud, levering af ydelser inden for servicelovsområdet og velfærdsteknologi.

I hendes rolle som medlem af Ekspertpanelet vil hun i den første artikler blandt andet se nærmere på borgerens frie valg indenfor hjælpemidler og ernæring.

Rikke Lange Slavenskys virke handler ikke alene om velfærd. Hendes rådgivning spænder helt ud til kompliceret udbudsret inden for bygge- og anlægsområdet, hvor hun bruger sin specialistviden om AB18, ABR18 og ABT18 samt interesse for tekniske forhold til at finde praktisk holdbare juridiske løsninger for både bygherrer, bygherrerådgivere og entreprenører.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply