Skip to main content

To forskere fra Roskilde Universitet skal de næste fire år indtage redaktørstolen på det internationale forskningstidsskrift ’Journal of Public Administration Research and Theory’ (JPART), der regnes blandt de mest ansete inden for offentlig forvaltning.

Opgaven er vundet i konkurrence med andre universiteter og Roskilde Universitet bliver dermed det første universitet uden for USA, der vinder den opgave, fremgår det af en pressemeddelelse.

Det bliver professor Ole Helby Petersen fra Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, som får redaktørrollen og lektor Kim Sass Mikkelsen bliver medredaktør.

”Det er en kæmpe anerkendelse af Danmark og RUC, at vi nu får ansvaret for verdens bedste tidsskrift inden for offentlig forvaltning. Vi havde en klar vision for, hvordan vi ville lede det, og vi var i konkurrence med nogle af de bedste universiteter i verden,” siger Ole Helby Petersen.

Opgaven som redaktører indebærer et større læse arbejde og er til at få øje på. De to danske forskere skal i runde tal agerer nåleøje for omkring 600 artikler om året, hvor under 10 procent typisk bliver accepteret.

”Dansk forvaltningsforskning har været verdensførende i flere år med topplaceringer på internationale ranglister. På Roskilde Universitet har vi bevæget os betydeligt op ad listerne, og at vi nu skal stå i spidsen for tidsskriftet – og håndtere den bedste forskning i verden – er kronen på værket,” siger Ole Helby Petersen.

Om tidsskriftet

Journal of Public Administration Research and Theory er et kvartalsvis peer-reviewed videnskabeligt tidsskrift. Det blev etableret i 1991 og er udgivet af Oxford University Press på vegne af Public Management Research Association. 

Tidsskriftet rangerede i 2020 ifølge Wikipedia som nummer 2 ud af 47 tidsskrifter i kategorien “Public Administration” og nummer 7 ud af 182 i kategorien “Political Science”. 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply