Skip to main content

Når der tales om friplejehjem, har man for det meste i den offentlige debat fokus på plejeleverandørerne. De virksomheder som leverer ældrepleje, når bygningerne står færdige og borgerne er flyttet ind.

Her findes aktuelt fem store leverandører, Danske Diakonhjem, Mariehjemmene, OK-fonden, Altiden og Attendo, som tilsammen står for omkring 46 friplejehjem med Danske Diakonhjem som den absolut største leverandør (35 ifølge VIVE).

På investeringssiden, byggerådgivningssiden og entreprenørsiden har flere selskaber det med at gå under radaren i den offentlige debat om friplejehjem. Det er interessant for situationen er faktisk den, at vi er ved at udvikle et marked, hvor vi får stadigt mere erfarne virksomheder udi investering og byggeri af friplejehjem der kender hinanden.

Aktuelt er tre parter i færd med deres femte friplejehjem og de øvrige parter er også nogen der kender trekløveret.

Fem på stribe

Konkret drejer det sig om Alba Mariehjemmet i Kolding, der når det står færdigt med sine 80 boliger i 2025, skal drives af plejeleverandøren Mariehjemmene.

Der er her tale om det femte friplejehjem i rækken, som NREP investere i, der er tegnet af RUBOW arkitekter og som skal opføres sammen med rådgivningsvirksomheden MOE. 

De fire øvrige plejehjem er Fribo Holte, Fribo Greve, Magdalene Marie i Sorø og Helene Marie i Helsinge. 

Aller projekter er startet inden for de sidste fire år. Fribo Holte står allerede færdigt og drives af Altiden, der også skal varetage driften af Fribo i Greve. Mariehjemmene skal foruden driften af Alba Marie stå for Magdalene Marie og Helene Marie. 

Her er det værd at bemærke, at ingen kommune i Danmark har på under fire år investeret og bygget i så mange plejehjem som ejendomsudvikleren NREP.

Det betyder potentielt også, at viden om byggeri af plejehjem siver mod den private sektor, hvor den i disse år koncentrerer sig hos en række virksomheder, der oparbejder et specialekendskab, der tidligere måtte forventes at ligge hos kommunerne. 

I efteråret opgjorde OPS-Indsigt, at der var 11 friplejehjem på vej og her i begyndelsen af januar viste en gennemgang af kommunernes budgetaftaler, at 17 kommuner har planer om at undersøge mulighederne ved et friplejehjem.

Kendt samarbejdspartner bliver totalentreprenør

Projektet i Kolding har været undervejs et år siden NREP indgik aftale om overtagelse af en ejendom i Kolding, og ejendomsudviklingsselskabet har siden arbejdet på udviklingen af en lokalplan for området.

I processen har NREP samtidig været på jagt efter en totalentreprenør til at løfte opgaven og det blev interessant nok Nordstern, som NREP allerede har adskillige samarbejder med.

”Vi er glade for at arbejde sammen med Nordstern om at veksle visionen til et konkret byggeri, der skal matche den fremragende lokalitet i grønne og rolige omgivelser. Herudover ser vi frem til at imødekomme et meget konkret behov for plejehjemspladser,” siger Rasmus Meyhoff, udviklingsdirektør, NREP til mediet BYGTEK.

Hos Nordstern er man vi glade for endnu engang at blive valgt af NREP. 

”Vi har allerede en lang samarbejdsrelation, så vi kender hinanden og ved, at vi er et godt match. Vi deler både interessen for innovative løsninger og ambitionen om en mere bæredygtig fremtid for byggeriet,” siger Torben Modvig, Group CEO, Nordstern.Første spadestik forventes taget, når parterne står med en endelig projektbeskrivelse engang efter sommerferien.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply