Foreninger og idrætshal tiltalt for svig mod kommune

Del artiklen:
Varde Kommune udbetalte tilskud på baggrund af urigtige og vildledende oplysninger, lyder det i tiltale mod flere parter
Varde Kommune udbetalte tilskud på baggrund af urigtige og vildledende oplysninger, lyder det i tiltale mod flere parter - Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (Arkivfoto)

Flere parter gav forkerte og vildledende oplysninger og fik tilskud, de ikke skulle have haft, lyder anklage.

Af Ritzau, ritzau@ritzau.dk

To idrætsforeninger og den selvejende institution Skovlund-Ansager Hallen er blevet tiltalt for svig mod Varde Kommune, det samme gælder flere personer i miljøet.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Parterne er tiltalt for at have givet forkerte oplysninger til kommunen og derved fået tilskud, som de ikke var berettigede til.

Svindlen skete over en årrække, lyder det i tiltalen. I alt indeholder anklageskriftet 11 forhold, der ifølge anklagemyndigheden er begået i en periode mellem 2018 og 2020.

– Personerne, foreningerne samt den selvejende institution er tiltalt for at have begået svig ved at afgive urigtige eller vildledende oplysninger eller fortie oplysninger til Varde Kommune til brug for kommunens behandling af anmodninger om lokaletilskud, lyder det i pressemeddelelsen.

Læs også:
Forsker om bestikkelse: Der er sket et skred

Svig er en form for bedrageri, hvor formålet er at få nogen til at gøre noget på et forkert grundlag. Svig kan bestå i, at forhold forties, eller at der siges noget urigtigt mod bedre vidende.

Ifølge tiltalen betyder forbrydelserne, at de tiltalte fik lokaletilskud for aktiviteter, som de ikke havde ret til.

I forbindelse med efterforskningen har politiet også set på, om parterne har fået udbetalt tilskud for såkaldte sæsonbookinger uden at have haft ret til det. Denne del er der dog ikke fundet grundlag for at rejse en tiltale for.

Sagen skal føres ved Retten i Esbjerg. Der er endnu ikke fastlagt datoer for retssagen.

/ritzau/sho/