Skip to main content

Endnu engang er Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som tidligere hed Forsvarets Ejendomsstyrelse, centrum i en sag om bestikkelse. i rampelyset i forbindelse med en bestikkelsessag.I februar straffede Vestre Landsret en tidligere ansat med fængsel i to år. Samtidig blev en medarbejder i installationsselskabet Kemp & Lauritzen idømt fængsel i to år og seks måneder.

For to år siden iværksatte den tidligere forsvarsminister, Trine Bramsen en undersøgelse om mulig svindel.  Det det som ser ud til, at give pote.Fem personer og to selskaber er tiltalt i den nye sag om bestikkelse og mandatsvig og den vægtes af Anklagemyndigheden som af særlig grov karakter, fremgår det af en pressemeddelelse.”Det er alvorligt, når offentligt ansatte udnytter deres position til personlig vinding og tager imod bestikkelse. Det går ud over skatteyderne, der i sidste ende betaler regningen, og tilliden til de offentlige institutioner tager skade,” siger advokaturchef hos Enheden for Særlig Kriminalitet, Niels Kjærsgaard.  Havemaskiner og designermøbler var smørelse Sagen omfatter flere forhold i perioden fra 2013 til 2020. To tidligere civilt ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse  står tiltalt for at have modtaget bestikkelse i form af værdier for henholdsvis cirka tre millioner kroner og 125.000 kroner. 

Havemaskiner, hvidevarer og designermøbler var blandt de ting, som blev brugt som smørelse, hævdes det.

De anklages desuden for mandatsvig ved at have ladet det offentlige betale for ydelser og genstande, som var til privat brug.

Om de tiltalte er skyldige, skal afgøres af Retten i Holstebro. Her har man endnu ikke fastlagt datoer for sagens retsmøder, oplyses det i pressemeddelelsen.

I kølvandet på en tilsvarende sag

I februar straffede Vestre Landsret en tidligere som tidligere nævnt en ansat med fængsel i to år. 

I styrelsen sad medarbejderen med ansvaret for at godkende tilbud og fakturaer fra håndværkere og entreprenører.

På nogle regninger stod, at der var tale om arbejde udført på Flyvestation Karup. Men i virkeligheden var det håndværksarbejde, der gjaldt den ansattes private ejendom på Viborg-egnen.

Bestikkelsen førte dels til en renovering af hjemmet og dels til en tilbygning med en stue, et sove- og et badeværelse.

I samme sagskompleks blev i øvrigt en anden ansat i styrelsen idømt fængsel i tre måneder.

Forholdene i styrelsen fik stor omtale i 2019. Statsrevisorerne rettede skarp kritik på baggrund af en rapport fra Rigsrevisionen.

Der manglede kontrol af procedurer for indkøb af varer og tjenesteydelser, og der var høj risiko for fejl, svig og berigelsesforbrydelser, lød det.

Den nye sag er efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi i samarbejde med Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).  Her kalder Niels Kjærsgaard, der er advokaturchef i NSK sagen alvorlig.

/ritzau/sho/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply