Kommune skifter firma og får udløst 292 klager på fem måneder

Del artiklen:
Efter lidt under fem måneder i Vejle Kommune har transportfirmaet HB-Care modtaget 292 klager.
Efter lidt under fem måneder i Vejle Kommune har transportfirmaet HB-Care modtaget 292 klager. - Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix (Arkiv)

Efter mindre end fem måneder i Vejle Kommune har transportfirmaet HB-Care modtaget 292 klager. Firmaet kører blandt andre med børn og unge med handicap for kommunen.

Af Mads Høyer Hansen, Journalist, mads@nb-medier.dk

292 klager på mindre end fem måneder. Sådan er det gået for transportvirksomheden HB-Care i Vejle Kommune, skriver Vejle Amts Folkeblad.

HB-Care er ansvarlig for at transportere sårbare børn og unge samt børn og unge med handicap til og fra institutioner og skoler i Vejle Kommune. Fra første august til første december 2021 har firmaet modtaget 292 klager. Firmaet har tidligere indrømmet overfor Vejle Amts Folkeblad, at det havde startvanskeligheder i kommunen.

Formanden for børne- og familieudvalget, Martin Sikær (S), mener, det er dybt utilfredsstillende. Til Vejle Amts Folkeblad siger han:

“Jeg er med på, at der er en indkøringsperiode, når man skifter udbyder, hvor folk måske ønsker sig hen til noget, der var engang. Men det her er mere, end hvad man kan godskrive et skift fra et firma til et andet. Det er dybt beklageligt, at der er så mange, der har set sig nødsaget til at klage.”

Det var kilometerprisen, der var afgørende for, at HB-Care vandt seks af de 11 udbud indenfor visiteret personbefordring, skrev Vejle Amts Folkeblad.

Nu ønsker socialdemokratiets borgmesterkandidat Martin Sikær, at Vejle Kommune kigger sine eksisterende udbudsregler efter i sømmene. Økonomi har nemlig ifølge ham haft for stor betydning i forbindelse med udbuddet. Service og sikkerhed er også afgørende, mener Martin Sikær.