Skip to main content

Fem private virksomheder og hundredvis af praktiserende læger er nu sat ind i en intensiv udrulning af både tredje og første stik.

Den udrulning forstærkes kraftigt af, at Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og Sundhedsstyrelsen har meddelt, at fra og med mandag kan alle personer fra 40 år og opefter få det tredje stik mod Covid-19 fire en halv måned efter andet stik. 

Den hurtige fremrykning kan kun lade sig gøre, hvis regionerne trækker på den private sektor. Over en halv million stik forventer de fem regioner at uddele i denne uge, fremgår det af en pressemeddelelse fra Region Nord.

I det hele taget er det meget varieret, hvad det er regionerne skriver om den private sektors involvering, men en ting er meget tydeligt der trækkes kraftigt på kapaciteterne i privat regi, hvad enten det drejer sig om vaccinations- og testvirksomheder, praktiserende læger eller apotekerne.

Glad for tilliden

I Region Nord skal virksomheden Carelink medvirke til at skalere vaccinationsindsatsen op, så regionen kan nå sin andel af det nuværende mål om at nå 500.000 ugentlige vaccinationer i Danmark. Det svarer til ca. 50.000 ugentlige vaccinationer i Region Nord.

”Vi er meget glade for, at vi er blevet vist den tillid at få lov at hjælpe Region Nordjylland med at udbrede vaccinerne til borgerne i regionen. Det er vigtigt, at vi sammen får gjort det så let og bekvemt for alle at blive vaccineret, da det er hævet over enhver tvivl, at det er det, der skal til, hvis vi skal have vores liv tilbage uden restriktioner,” siger Brian Rosenberg, administrerende direktør i Carelink i en pressemeddelelse.

Over 20.000 private stik i Region Midt

I Region Midt er det den private virksomhed Practio der hjælpe med at få vaccineret borgere over 12 år. Kontrakten omfatter 3.000 stik om dagen, men det arbejder man på at udvide fremgår det af en pressemeddelelse fra Regionen

I Region Midt får man også hjælp fra hver anden lægeklinik, hvilket betyder at 190 af 357 lægeklinikker i Regionen allerede er gang med vaccination mod COVID-19 efter at Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) indgik en aftale om dette i sidste uge.

Over 200 læger er trådt til i Region Syd

I region Syd er koncerndirektør Kurt Espersen glad for, at aftalen med virksomheden Carelink som lige har sikret, at der bliver flere steder at blive vaccineret i regionen:

”Det skal være nemt og hurtigt at blive vaccineret – og vaccinationen skal gerne være tilgængelig så tæt på borgernes hjem som muligt. Jeg håber, at aftalen med Carelink om de nye vaccinationssteder betyder, at endnu flere syddanskere vil takke ja til at blive vaccineret og revaccineret,” siger han i en pressemeddelelse.

Med de fire nye private vaccinationssteder vil vejen til vaccination forhåbentlig blive både nemmere og kortere for borgerne i Syddanmark. Her forventer man at Carelink vaccinerer mere end 10.000 borgere om ugen, hvilket er ca 10 % af Regionens behov.

Men Regionen står ikke alene med de resterende 90 % af de ugentlige vaccinationer, for her er over 200 praktiserende læger trådt til

Tre ud af ti centre er private i Region Sjælland

I Region Sjælland har man en forventning om at vaccinere 160.000 borgere om ugen og for at forøge det har man også her måtte forøge kapaciteten med hjælp fra den private sektor.

I regionen har man etableret 10 såkaldte ”high flow” vaccinationscentre placeret i byerne Roskilde og Roskilde Skalstrup, Slagelse, Holbæk, Næstved, Køge, Nykøbing F, Nakskov, Ringsted og Greve. 

Her vaccineres alle ugens 7 dage og tre ud af disse tre centre betjenes af virksomhederne Practio, MedFlex og VaccineDanmark. Det vil sige små 30 % af det behov som er i Region Sjælland.

Og der skal ikke været tvivl om, at regionsformanden sætter pris på det kommende samarbejde.

”Vi står over for en kæmpe samfundsopgave, som vi kun kan løse i samarbejde med alle gode kræfter. Tak til alle, der med meget kort varsel har meldt sig klar til at yde en ekstraordinær indsats til gavn for borgerne,” siger regionrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse.

I Region Hovedstaden bruger man alle kanaler

I region Hovedstaden har man skaleret op med bistand fra Copenhagen Medical og Practio. Her er regionens forventning, at man kommer op på 330.000 stik inden for en uge og heller ikke her har det ikke været muligt uden en aftale med dels de private, dels de praktiserende læger, men man har også rakt ud til 58 apoteker.

”Vi får brug for alle vores vaccinationskanaler, når vi skal vaccinere så mange borgere. Det er derfor en god idé at undersøge muligheden for at blive vaccineret hos en alment praktiserende læge eller på apoteket,” siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i en pressemeddelelse.

null

Skemaet er bemærkelsesværdigt af to årsager, dels er der kun to regioner der oplyser deres kapacitetsforventninger til de private virksomheder, dels er virksomheden Falck ikke repræsenteret.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply