Skip to main content

Fra 2022 rives den omstridte milliardkontrakt mellem forsvaret og servicegiganten ISS midt over.

Forsvarsministeriet er torsdag blevet enige med ISS om at ophæve den nuværende partnerskabskontrakt mellem Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, FES, og servicekoncernen om levering af såkaldt Facility Management–ydelser. Det skriver Fagbladet 3F.

Kontrakten til tre milliarder kroner, som skulle have løbet til og med 2024, har i det seneste års tid været udsat for massiv kritik. Soldater og civile har i protestgrupper og medier klaget over uhumsk rengøring, dårlig mad, beskidte lagner – og alt i alt en service, der slet ikke stod mål med forventningerne.

Men det skal være slut nu. Den nye aftale betyder, at kantine- og rengøringsområdet hjemtages til forsvaret 1. april 2022, så opgaverne klares af FES i 2022 og 2023. De sendes så i udbud til private igen i 2024.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) siger om ophævelsen af kontrakten:

– Forsvarsministeriet har ikke fået et tilfredsstillende serviceniveau siden indgåelsen af den store aftale med ISS. Det har haft stor betydning for de tusindvis af ansatte og frivillige, der hver dag yder en vigtig indsats for danskernes tryghed og sikkerhed, siger Trine Bramsen.

– Med ophøret af kontrakten står vi selvsagt over for en ny opgave med at finde en bedre løsning. Det stiller store krav til Forsvarsministeriet og de ansatte. Men målet er klart. Vi skal have en bedre løsning i fremtiden, udtaler Trine Bramsen.

De medarbejdere hos ISS, der i dag arbejder på Forsvarets kontrakt, får et tilbud om at blive virksomhedsoverdraget, det vil sige overgå til FES. ISS betaler desuden en kompensation til Forsvaret.

Generelt set har ISS-medarbejderne fået stor ros og anerkendelse for deres forsøg på at få løst de daglige opgaver. Vi ser frem til at kunne trække på deres viden, erfaringer og kompetencer i det fremtidige koncept for driften af Forsvarets etablissementer, siger generalmajor Anders Mærkedahl Pedersen, chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

FES og ISS vil gå i dialog med de faglige organisationer, blandt andre 3F, om overdragelsen af medarbejderne, oplyser FES.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply