Analyse: Partnerskabsklinikker udfordrer PLO`s monopol

Del artiklen:
Partnerskabsklinikker er en udvikling af familie-læge-modellen, hvor en speciallæge i almen medicin indgår et partnerskab med en tredjepart fx en privat ”servicevirksomhed”, der står for enten hele eller dele af klinikdriften, så lægen kan koncentrere sig om at være læge.
Partnerskabsklinikker er en udvikling af familie-læge-modellen, hvor en speciallæge i almen medicin indgår et partnerskab med en tredjepart fx en privat ”servicevirksomhed”, der står for enten hele eller dele af klinikdriften, så lægen kan koncentrere sig om at være læge. - Foto: Erik Luntang/Nordfoto-Nordfoto/Ritzau Scanpix

”Det er ikke os, der har opfundet begrebet partnerskabsklinikker, vi har hidtil kaldt det hele for stråmandsklinikker,” siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Jørgen Skadborg, men han anerkender, at partnerskabsklinikker kan pege ind i fremtiden. Læs hvad det er der bekymrer.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk