Skip to main content

”Jeg glæder mig så meget til at komme tilbage som socialarbejder og få jord under neglene igen,” siger Mads Roke Clausen til Altinget i forbindelse med offentliggørelsen af, at han tiltræder som administrerende direktør for LOS.

I de sidste tre år har Mads Roke Clausen skrevet på en ph.d. ved Roskilde Universitet om økonomien i den sociale og frivillige sektor. Samtidig har han været formand for Frivillighedsrådet, som blandt andet rådgiver socialministeren om den frivillige sociale sektor.

En sektor, der er i den grad, er et garnnøgle af jura, lagt lag på lag af centralpolitikerne, samtidig med at finansieringsmulighederne og bevillingsmodellerne er prægede af kortsigtede perspektiver ofte spundet ind i et net af managementmålstyring langt fra praksis.

Tiltræder i en turbulent tid

Mads Roke Clausen tiltræder den første maj, som administrerende direktør for LOS. På det tidspunkt er hans ph.d nemlig afleveret og han klar til at træde i arbejdstøjet for de sociale ikke-offentlige tilbud og det bliver på et tidspunkt, hvor dele af området er under kraftig angreb blandt i kraft af regeringens planer om at forbyde afkast på private sociale tilbud.

Nogen vil endda strække det så vidt som til at mene at hele handicapområdet står i brand præget af kommunernes forhandlingskonsulenter, Ankestyrelsens dokumentation af de såkaldte mange kommunale fejlafgørelser, debatten om socialtilsynets fremtidige rolle og styrke for nu blot, at nævne nogle af udfordringerne.

Om valget af Mads Roke Clausen siger bestyrelsesformand for LOS, Susan Knage Møller i en pressemeddelelse

” Med Mads Roke Clausen på direktørposten får vi en leder for organisationen med massiv ledelseserfaring, organisatorisk indsigt og indgående kendskab til socialområdet, som vil være i stand til at skabe sammenhængskraft og udvikling i organisationen.”

For hende står det skrevet i sten at LOS skal være branchens samlende organisation for det specialiserede område ud fra en betragtning om, at det er i fællesskab, at man kan øve den størst mulige indflydelse på de ikke-offentlige tilbuds driftsvilkår.

Fratræder som formand

Om sin nye stilling som direktør i LOS siger Mads Roke Clausen i en pressemeddelelse:

 ”Jeg har i hele mit arbejdsliv været optaget af, hvordan man som samfund i fællesskab kan løse velfærdsudfordringerne på tværs af sektorer. De specialiserede ikke-offentlige sociale tilbud har en helt central funktion i vores velfærdssamfund. Jeg ser et enormt potentiale i, at medlemmerne i LOS kan gå forrest i arbejdet med at skabe nytænkende tilbud og løsninger til borgere i udsatte og sårbare positioner.”

Samtidig med at Mads Roke Clausen har fået nyt arbejde hos LOS, stopper han som formand for Frivillighedsrådet. 

Det er nemlig uforeneligt med at sidde som ministerielt udpeget formand for den instans, der giver regeringen og Folketinget råd om spørgsmål, der vedrører den frivillige sociale sektor, mener Mads Roke Clausen.

”Jeg synes, der skal være en uafhængighed af sektoren, ligesom det er tilfældet for de økonomiske vismænd. Den uafhængighed har været der, mens jeg har arbejdet med min ph.d. Og den er der ikke længere,” siger Mads Roke Clausen til Altinget.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply