Analyse: Regionernes udbudsfokus bærer dele af ansvaret for testkaos

Del artiklen:
Det er et generelt problem, når det offentlige sender opgaver i udbud, at man har et ensidigt fokus på prisen og det er skadeligt, mener FOA og det er Dansk Erhverv enig i.
Det er et generelt problem, når det offentlige sender opgaver i udbud, at man har et ensidigt fokus på prisen og det er skadeligt, mener FOA og det er Dansk Erhverv enig i. - Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Efter testkaos foreslår flere partier, at opgaven løses i det offentlige. ” Nogle opgaver er for vigtige til at være omfattet af normale udbudsregler,” lyder det fra FOA, men det er lettere sagt end gjort og desuden bør man i den konkrete sag også se på regionernes medansvar, skriver redaktør Steen Houmark.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk