Skip to main content

To store spillere på friplejeområdet overtager driften af plejecenteret Munke Mose i Odense Kommune. Det fremgår af en pressemeddelelse

Hermed slutter spekulationerne om plejecenterets fremtid. Sagen fik i efteråret en del bevågenhed i medierne, dels fordi det var det første friplejehjem der gik konkurs, men også fordi Odense Kommune udviste en stor parathed, hvor man trådte til med et beredskab bestående af 40 kommunale medarbejdere, der med kort varsel sikrede plejen af friplejehjemmets 50 beboere. 

Det er det store nordiske ejendomsselskab, NREP, der overtager bygningerne i samarbejde med den selvejende non-profit-organisation Fonden Mariehjemmene. De to partnere har allerede et godt samarbejde om at bygge flere friplejehjem på Sjælland. 

Selve overtagelsen af driften sker først den 1. september 2021 og det glæder ældre- og handicaprådmand i Odense Kommune, Søren Windell:

“Det er en glædelig nyhed, at der nu er kommet afklaring på plejecentrets fremtid. Nu kan beboerne og deres pårørende lade skuldrene sænke sig med vished om, at plejecentret drives videre i gode hænder,” siger Søren Windell.

Den gode overgang skal planlægges

Da det tidligere Munke Mose Friplejehjem den 28. september sidste år gik konkurs, trådte 40 medarbejdere fra Odense Kommune som sagt til for at overtage plejen og yde omsorg for plejecentrets 50 beboere. 

En rolig og stabil overgangsperiode for beboerne og deres pårørende står derfor denne gang højt på kommunens ønskeliste:

“Det var ikke en let øvelse, og for både medarbejdere, beboere og pårørende betød det en ny hverdag med nye rutiner, og alle skulle lære hinanden at kende. Men det er lykkes kommunens medarbejdere at skabe en god og tryg hverdag for beboerne, og med en overtagelsesdato, der ligger syv måneder ude i fremtiden, så vi kan sikre en rolig og god overgang for alle,” siger Søren Windell.

Der er altså tale om en helt bevidst strategi fra både kommunen, NREP og Mariehjemmene, når der er syv måneder til overtagelsesdagen. Der er nemlig mange ting, som skal være på plads for at skabe den bedst mulige start

”Det handler blandt andet om, at vi dels skal have rekrutteret en forstander, dels skal have sat et hold af de rigtige medarbejdere, så vi får en rigtig god overgang”, siger Mariehjemmenes direktør, Malene Størup 

Friplejehjemmet genopstår som Ida Mariehjemmet

Med overtagelsen ændrer plejehjemmet Munke Mose navn til Ida Marie. Mariehjemmene har syv andre plejehjem fordelt i Jylland og på Sjælland, der alle har det til fælles, at Marie indgår som en del af efternavnet.

”Ida Mariehjemmet vil være kendetegnet ved vores bærende værdi om at skabe hjem for de mennesker, der vælger at bo hos os. Det er vigtigt for os, at de borgere, som allerede bor på plejehjemmet i dag og som fremadrettet vælger at bo på Ida Mariehjemmet, ikke oplever en institution, men et hjem, hvor omsorg, nærvær, fællesskab og duften af hjemmelavet mad er en del af hverdagen,” siger Mariehjemmenes direktør, Malene Størup.

De første Mariehjem blev opkaldt efter familiemedlemmer til stifteren, Rose Marie Rørdam Holm, og plejehjemmet på Munke Mose Allé får sit nye navn fra hovedpersonen i et af H.C. Andersens første eventyr ‘Den lille Idas blomster’.

“Eventyret handler om den lille Idas drøm om, hvordan alle blomster lever et festligt liv om natten. Og netop drømmen om, at den enkelte beboer skal kunne leve det gode liv hele livet, er central for alle Mariehjem. Vi satser derfor på, at vi kan få Ida Mariehjemmet til at blomstre i Odense i mange år fremover,” siger Malene Størup.

Når Ida Mariehjemmet åbner med nyt navn d. 1. september, bliver det Mariehjemmenes første friplejehjem på Fyn

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply