Skip to main content

I Holstebro Kommune har man en vækst- og udviklingspolitik, der har fokus på vækst, velstand, mennesker og miljø med henblik på at realiseres FN`s verdensmål. Det fremgår af kommunens hjemmeside.

På den led ligner Holstebro Kommune mange af de kommuner, som en KL-undersøgelse fra 2019 viser: Kommunerne vil det gerne, og 90% er enten i gang med verdensmålene eller på vej. Men mange kommuner oplever samtidig, at det er svært at slå hul i muren.

Det hul har man sat sig for bliver en realitet i Holstebro, her har man etableret et rådgivende udvalg, der skal fremme grønne indkøb og bæredygtige udbud. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det består af eksperter, lokale erhvervsfolk og politikere og skal hjælpe med at fremme bæredygtighed i Holstebro Kommune med særlig fokus på vækst, udvikling og de private leverandørers engagement.

Bæredygtig vækst og udvikling i forretningsperspektiv

Et af de helt centrale spørgsmål er hvordan Holstebro Kommune får sat bæredygtighed og CO2-reduktion endnu mere på dagsordenen som et samlet geografisk område? Det spørgsmål skal et nyt bæredygtighedsudvalg rådgive kommunen om.

 ”Bæredygtighed er et begreb, som kan forstås både socialt, miljømæssigt og økonomisk. Det nye rådgivende udvalg skal udarbejde et katalog over initiativer, hvor Holstebro Kommune kan være med til at fremme bæredygtigheden i rollen som planmyndighed, bygherre, bygningsejer og indkøber. Vi skal finde ud af, hvad der virker bedst i den grønne omstilling, og som også skaber vækst og udvikling lokalt,” siger Karsten Filsø (SF), der er formand for det nye udvalg.

Man ønsker med andre ord bæredygtig vækst og udvikling med et forretningsperspektiv, hvor indkøb og udbud i højre grad bæres oppe af FN`s verdensmål. 

Det skal blandt andet ske ved, at udvalget peger på initiativer, der fremmer engagementet for bæredygtighed og energioptimering, når Holstebro Kommune køber ind eller bruger i udbud

Det kan være indsatser, der skaber direkte forretning i erhvervslivet ved at efterspørge bestemte løsninger. Eller indirekte ved at kommunen stiller rammer til rådighed som laboratorium for andre.

Bæredygtighedsudvalget har en forberedende og rådgivende funktion for det politiske niveau. Det består af 10 personer, hvis kompetencer er bredt mix af eksperter, lokale erhvervsfolk og politikere.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply