Skip to main content

Nibe Festival, Roskilde Festival, Jelling Musikfestival, Smuk Fest og Tønder Festival er alle hårdt ramt pga. covid-19 med aflysninger til følge.  Målet med tirsdagens netværksmøde mellem borgmestre og festivallederne var derfor først og fremmest at drøfte, hvordan kommunerne i fællesskab kan bakke op om festivalerne i den nuværende svære situation og mulighederne for samarbejde i fremtiden.  “Det er historisk, at vi sætter os sammen – fem borgmestre og fem festivaler – og netværket skal være et sted, hvor vi kan samle os omkring en mulighed, tendens eller problemstilling og være mere handlekraftige. Det skal ikke bare handle om brandslukning, men om udvikling,” siger Peter Møller Madsen, der er festivalleder for Nibe Festival.   Det nye netværk pointere at det er vigtigt, at man værner om de foreningsdrevne festivaler. Eksempelvis har Nibe Festival ca. 4.700 frivillige og 30 foreninger involveret, som ikke har fået noget overskud i 2020.  ”I 2019 udbetalte vi næsten 2 mio. kroner til de lokale foreninger – nogle af dem arbejdede på festivalen, andre gjorde ikke. Frivilligheden er et fællesskab til alle, og det er blevet endnu mere vigtigt i denne tid. Jeg tror på, at det her netværk bliver en gevinst for festivalerne, frivilligheden og fællesskabet. Vi skal tro på fremtiden,” siger Peter Møller Madsen.  Det er Ålborgs borgmester enig i. “Festivaler – herunder vores lokale Nibe Festival – er en enormt vigtig del af Aalborg Kommunes DNA, og vi skal have festivalerne på vingerne igen, så vi igen kan leve højt på skønne musikoplevelser sammen. COVID-19 påvirker vores kulturelle oplevelser og festivaler rigtig meget, så nu går vi sammen i et netværk med fire andre kommuner, der også har store festivaler, så vi kan inspirere, hjælpe og udvikle hinanden med løsninger og ideer til, hvordan vi får festivalerne genskabt,” siger Thomas Kastrup-Larsen. Han har tilbudt at nedsætte en taskforce, der bla. kan sikre hurtig sagsbehandling. Festivalerne er nemlig meget mere end blot musikoplevelser – de puster både en masse liv i foreningslivet, der får del i overskuddet, ligesom de puster liv i fællesskabsfølelsen.  ”Det har vi især brug for i en tid, hvor COVID-19 øger ensomheden blandt mange. Vi skal simpelthen mødes i Skalskoven igen til flere fantastiske musikoplevelser,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

 

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply