Analyse: Forbud mod private botilbud kan kollidere med Grundloven

Del artiklen:
Der er potentielt risiko for tusindvis af opsigelser, hvis mange sociale botilbud lukker, som følge af et forbud mod private. Spørgsmålet er om denne risiko er forelagt finansministeriet?
Der er potentielt risiko for tusindvis af opsigelser, hvis mange sociale botilbud lukker, som følge af et forbud mod private. Spørgsmålet er om denne risiko er forelagt finansministeriet? - Foto: Michael Bothager/MIBO/Ritzau Scanpix

En hjørnesten i grundloven kan spænde ben for Astrid Krags ideologiske felttog mod private botilbud. Læs i denne analyse hvorfor og få et indblik i, hvor mange spørgsmål dette lovforslag rejser, herunder antallet af ansatte der potentielt er i risiko for at blive sagt op.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk