Fremtidens anbringelsesområde: Færre private og mindre marked

Del artiklen:
I Faktaarket fra social- og indenrigsministeriet om regeringens udspil ”Barnet først” står der bl.a. ”Vi skal give stabilitet i barnets liv gennem bortadoption. Det kan påvirke markedet for anbringelser ret voldsomt.
I Faktaarket fra social- og indenrigsministeriet om regeringens udspil ”Barnet først” står der bl.a. ”Vi skal give stabilitet i barnets liv gennem bortadoption. Det kan påvirke markedet for anbringelser ret voldsomt. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Regeringen har fat i tre håndtag, der indirekte vil ændre markedet for anbringelser og det bekymre brancheorganisationer som Selveje Danmark og LOS. Det er der god grund til, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.

Af Steen Houmark, redaktør af OPS-Indsigt, steen@nb-medier.dk