Skip to main content

 Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, foreslår at lave bestyrelser på plejehjem, hvor beboere, pårørende, ledere og kommunale repræsentanter er med. Det skriver Politiken. På den måde kan borgerne være med til at styre, hvem der skal stå i spidsen for plejehjemmene. Forslaget kommer, efter en omtalt dokumentar på TV2, der dokumenterer svigt i ældreplejen. Her bliver flere ældre udsat for, hvad der i Jakob Ellemann-Jensens øjne er ydmygende behandling.  – Vi har set nogle optagelser på TV2 over sommeren, der viser, at nogle steder har man altså fokus rettet det forkerte sted hen og ikke rettet det mod beboere eller pårørende. – Det handler om mennesker. Det handler ikke om systemer, siger Jakob Ellemann-Jensen til Ritzau. Det mener Venstres formand, at man ville kunne afhjælpe med de foreslåede bestyrelser. Desuden vil Jakob Ellemann-Jensen sikre flere friplejehjem. Borgerne skal have et valg, siger han. Til Politiken siger Mona Striib, formand for FOA, at risikoen ved de foreslåede bestyrelser er, at der bliver truffet beslutninger på baggrund af følelser og ikke faglig ekspertise. Det erkender Jakob Ellemann-Jensen. Men det, mener Venstre-formanden, er kun naturligt, når der er tale om mennesker. – Så selvfølgelig vil der komme følelser i spil.  /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply