Skip to main content

 I Aarhus er Charlotte Ahm glad for, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) nu er gået ind i sagen, om den massive omsorgssvigt hendes farmor har oplevet.– Det er dejligt, at han tager kampen op nu, siger Charlotte Ahm til Tv2 Østjylland.Magnus Heunicke har indkaldt Ældre Sagen, FOA og KL til et topmøde, hvor ældreplejen skal sættes under lup.– Svigt og forsømmelser i så voldsom grad hverken kan eller skal vi acceptere, skriver han i et opslag på Facebook.TV2 har et forbud mod at vise de skjulte optagelser, der viser omsorgssvigt i ældreplejen og på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus. Mandag valgte Ekstra Bladet at trodse forbuddet og offentliggøre klip fra dokumentaren.Her kan man blandt andet se Charlotte Ahms farmor Else blive pakket ind i tæpper og kørt til en halloween-fest, selvom hun har afføring og tis i en ble. Først to timer senere kommer hun tilbage og bliver skiftet og gjort rent.I Aarhus håber Charlotte Ahm, at der nu vil ske ændringer på plejeområdet for de ældre.– Der skal ske ændringer på området. Ældre mennesker er blevet syltet i mange år, og det er på tide, at vi giver noget tilbage til dem, fortæller hun til Tv2 Østjylland.Hun er glad for, at ministeren har valgt at gå ind i sagen – men der skal ikke kun komme tom snak ud af det.– Jeg venter i spænding og ser, hvad der sker. Men hvis ikke der er handlinger bag, så kan det være lige meget, siger Charlotte Ahm.Ifølge hende skal der et større tilsyn til i ældreplejen, og der skal lyttes, hvis ansatte siger fra – så andre ikke oplever det, hendes farmor har været udsat for.– Jeg håber, der bliver sat nogle nye regler i værk omkring plejehjemmene, så man får sorteret de dårlige fra, og lader alle de gode medarbejdere blive, siger Charlotte Ahm og fortsætter.Respekten for de ældre skal tilbage, mener hun.– Jeg håber, vi får givet vores ældre en bedre omsorg og værdighed, og de bliver respekteret som de mennesker, de er. Og de får sat handleplaner i værk, som går ind og forbedrer vores ældrepleje generelt, siger Charlotte Ahm.Hendes farmor Else er i dag på et andet plejehjem.– Hun har fået det bedre. Hun er mere smilende, glad og udadvendt igen. Hun er på vej i den rigtige retning, fortæller Charlotte Ahm til Tv2 Østjylland.Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), har ikke ønsket at udtale sig om sagen. Torsdag eftermiddag er beboere, pårørende og personale inviteret til informationsmøde på Lokalcenter Viby af lederne på det omstridte plejehjem, Kongsgården, i Aarhus.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply