Skip to main content

En samlet Kommunalbestyrelse besluttede på mødet torsdag 25. juni at hjemtage driften af to udliciterede plejecentre: Solgården Plejecenter i Fjerritslev og Saltum Plejecenter i Jammerbugt Kommune. 

Beslutningen om at hjemtage opgaven bunder i, at kommunen med en ny struktur i forhold til Solgården og Saltum plejecenter kan sikre en anden driftsøkonomi på plejecentrene, fremgår det af en pressemeddelelse.

Kommunen: ”Vi kan levere samme service for mindre”

Beslutningen er sådan set ikke nogen overraskelse, for af den kommunalpolitiske beretning for 2019 fremgår det, at der politisk ikke er et ønske om at forlænge kontrakten i den nuværende form.

Den manglende interesse for at forlænge kontrakten, handler ifølge den kommunalpolitiske beretning om, at der økonomisk er et større gab mellem de kommunalt drevne plejecentre, og dem der er udliciteret. 

Prisfremskrivninger af de budte priser løber ifølge kommunen foran den løn og prisudvikling der er på kommunens kommunale plejecentre.

”I Kommunalbestyrelsen arbejder vil altid mod at løse opgaverne bedst og billigst. I det her tilfælde har det vist sig, at vi fremadrettet selv kan levere samme service for beboerne for et mindre budget. Det giver god mening og er sund fornuft. Andre gange er det modsatte tilfældet. Derfor er det ikke afgørende, hvem der løser opgaven, men at opgaven bliver leveret billigst med samme serviceniveau”, siger Ib Nellemann, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Jammerbugt Kommune.

Borgmester: ”Vi har haft et upåklageligt samarbejde”

Opgaven med at drive de to plejecentre har den private leverandør Altiden stået for siden 2015, og når deres kontakt udløber 31. oktober, overtager Jammerbugt Kommune herefter driften. Samarbejdet har været godt, og årsagen til, at samarbejdet ikke forlænges hænger alene sammen med økonomien. 

”Vi har haft et solidt og upåklageligt samarbejde med Altiden i de år, de har drevet plejecentrene. Både ledelsen og medarbejdere har leveret kompetent service, hvilket vi såvel som beboere og pårørende har været glade for”, udtaler borgmester Mogens Christen Gade.

Medarbejderne på de to plejecentre vil blive virksomhedsoverdraget fra Altiden til Jammerbugt Kommune i forbindelse med, at kommunen hjemtager driften. For beboerne på de to plejecentre betyder det, at de efter 31. oktober i år fortsat bliver mødt af velkendte ansigter.

”Vi respekterer den politiske beslutning om hjemtagelse af Solgården og Saltum Plejecenter og glæder os over, at Jammerbugt Kommune tilkendegiver stor tilfredshed med vores varetagelse af opgaven de sidste 5 år, hvor vi hver dag har haft høj beboer- og medarbejdertilfredshed, lavt sygefravær og leveret høj kvalitet. Det er derfor beklageligt, at det fine samarbejde vi har haft på alle niveauer ikke fortsætter. Vi vil bidrage til en god og tryg overdragelse til Jammerbugt Kommune for beboere, medarbejdere og pårørende, siger administrerende direktør i Altiden Miriam Toft. 

Både medarbejdere, beboere og pårørende er orienteret om at kommunen overtager driften.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply