Offentlig indkøb har berøringsangst

Del artiklen:
Markedschef i Dansk Erhverv Morten Jung
Markedschef i Dansk Erhverv Morten Jung - Foto: Presse

Vi har brug for håndgribelighed og fleksibilitet i indkøb, når udbudsloven evalueres. Udbudsloven er nemlig en labyrint, der påvirker det offentliges indkøbsvaner i negativ retning. Det skriver Dansk Erhvervs markedschef i et opslag.

Af Steen Houmark, [email protected]

Hvis mennesker skulle igennem en labyrint hver gang, de købte ind, ville det for mange føre til, at der gik længere tid imellem indkøbene, og at kun det absolut mest nødvendige ville blive indkøbt.

Det er den virkelighed Dansk Erhverv oplever præger offentlige ordregivere, når de går på indkøb på det private marked. 

De skal bevæge sig igennem den labyrint, som udbudsloven stiller op for dem. Og det påvirker de offentlige indkøb i negativ retning.

Det betyder, at de offentlige indkøbere er tilbageholdende eller unødigt påpasselige med at bevæge sig ud på nye, innovative og uprøvede områder, hvor indkøberne ikke selv har erfaring med, hvad ”den gode ydelse” består af.

Netop nu er udbudsloven under evaluering, og regeringen skal sammen med Folketinget fastlægge nye, forbedrede rammer for offentlige indkøb.

Dansk Erhverv ser et klart behov for at øge anvendelse af de mere fleksible udbudsformer. På den måde kan vi alle i sidste ende få glæde af de innovative tiltag, der opstår på det private marked. Skriver Dansk Erhverv i et opslag.

“Det skal simpelthen gøres mere håndgribeligt og ikke mindst mere sikkert for indkøberne at vælge en mere fleksibel fremgangsmåde”, siger markedschef i Dansk Erhverv

Læs hele opslaget her.