Skip to main content

Hvis mennesker skulle igennem en labyrint hver gang, de købte ind, ville det for mange føre til, at der gik længere tid imellem indkøbene, og at kun det absolut mest nødvendige ville blive indkøbt.

Det er den virkelighed Dansk Erhverv oplever præger offentlige ordregivere, når de går på indkøb på det private marked. De skal bevæge sig igennem den labyrint, som udbudsloven stiller op for dem. Og det påvirker de offentlige indkøb i negativ retning.Det betyder, at de offentlige indkøbere er tilbageholdende eller unødigt påpasselige med at bevæge sig ud på nye, innovative og uprøvede områder, hvor indkøberne ikke selv har erfaring med, hvad ”den gode ydelse” består af.

Netop nu er udbudsloven under evaluering, og regeringen skal sammen med Folketinget fastlægge nye, forbedrede rammer for offentlige indkøb.Dansk Erhverv ser et klart behov for at øge anvendelse af de mere fleksible udbudsformer. På den måde kan vi alle i sidste ende få glæde af de innovative tiltag, der opstår på det private marked. Skriver Dansk Erhverv i et opslag.”Det skal simpelthen gøres mere håndgribeligt og ikke mindst mere sikkert for indkøberne at vælge en mere fleksibel fremgangsmåde”, siger markedschef i Dansk ErhvervLæs hele opslaget her.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply