Skip to main content

Regeringen og sundhedsmyndighederne meddelte den 13 marts, at sundhedsvæsenet lukkede ned for al almindelig drift for blandt andet, at prioriterer sengekapacitet til patienter med COVID-19.To måneder senere erkendes det, at denne aktivitetsnedgang har givet en patientpukkel på flere områder, og derfor er regeringen og Danske Regioner blevet enige om, at ledig privat kapacitet skal anvendes for at nedbringe puklen af patienter, der har behov for behandling i sundhedsvæsenet. 

Med inddragelse af private sygehuse og klinikker til pukkelafvikling forudsættes det, at der ikke sker en underminering af bemandingen på de offentlige sygehuse, skriver sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Konkret skal private sygehuse og klinikker hjælpe de offentlige sygehuse med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens plan for den gradvise øgede aktivitet i sundhedsvæsenet i forbindelse med genåbningen.

Håbet har hele tiden været, at man kunne bruge privathospitaler som hjælp, som den nye aftale sikrer.De private er klar til at tage imod

Sundhed Danmark, der repræsenterer private sundhedsvirksomheder, erklærer sig klar til at tage “al kapacitet” i brug og at økonomien omkring betaling er på plads. Det er bare at komme i gang.

”Der ligger en aftale mellem regionerne og privathospitalerne på det udvidede frie sygehusvalg. De takster og rammer vil kunne bruges i denne her pukkelafvikling, siger Mette Nord Sekretariatschef i Sundhed Danmark.

Der er mange forskellige operationer med forskellige priser, som det offentlige nu skal dække.

Eksempelvis koster en meniskoperation i knæet 16.500 kroner i det private, oplyser Sundhed Danm

Det er aftalt at regionerne skal anvende kapaciteten på privathospitalerne, så aktiviteterne svarer til niveauet, før coronakrisen ramte. 

Den nye aftale skal sikre, at det er patienterne med størst behov for hjælp fra sundhedsvæsenet, der prioriteres først. Som en del af aftalen vil myndighederne fremover overvåge antallet af patienter i kø. På den måde vil man sørge for at have et bedre overblik over, hvem der skal have behandling.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply