Skip to main content

Det er muligt at åbne for yderligere 27.000 menneskers normale arbejdsliv under coronakrisen.  Det skriver De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, efter at han har fået tilsendt og har gennemlæst et notat, som er udarbejdet af Statens Serum Institut. – Min konklusion er: Det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne for 27.000 menneskers normale arbejdsliv i det danske samfund med afsæt i små, liberale erhverv, skriver Morten Østergaard.  Notatet har De Radikale fået fra regeringen, efter at partiet i lighed med andre partier fra Folketinget tirsdag holdt videomøde med statsminister Mette Frederiksen (S). Her kom partierne med hver deres bud på, inden for hvilke områder Danmark bør kunne åbne mere op end hidtil.  Tirsdag holdt Mette Frederiksen pressemøde, hvor hun sagde, at situationen med coronasmitte havde udviklet sig på en sådan måde, at det ville være muligt at åbne det danske samfund lidt mere end ventet.  Tirsdag aften holdt statsministeren så videomødet med partilederne.  Morten Østergaard mener, at der i en fart bør indgås en politisk forståelse om at få de omkring 27.000 mennesker tilbage i arbejde.  – Vi kan ikke med den viden, vi nu har, forsvare, at disse erhverv og eventuelt unge under uddannelse eller på højskole (hvis der plads til det) skal gidsles i politisk tovtrækkeri.  – En politisk aftale om de næste genåbningsfaser kan derefter aftales, så der både er enighed om sigtemål for inddæmning af Covid-19, brugen af testkapacitet og rækkefølgen i genåbningen af Danmark, skriver han.  /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply