Skip to main content

Mærsk vil hjælpe det danske sundhedsvæsen med at få leveret værnemidler fra Kina. Selskabet har foreløbigt planlagt at sende 24 fly fra Kina til Danmark over de kommende måneder.  Det første fly lander på søndag med 100.000 visirer, 30.000 beskyttelsesdragter og 20 respiratorer. Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. Leveringerne er en del af den nationale indsats for at sikre værnemidler til alle dele af sundhedsvæsenet under udbruddet af coronavirus. – Hundredvis af mennesker kan få brug for hjælp til at trække vejret for at komme over svær sygdom, og nu får vi yderligere 20 respiratorer hjem, som er et vigtigt bidrag til den samlede kapacitet på landsplan, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). – Det betyder, at vi kan hjælpe flere hurtigere med at komme sig fra coronavirus. Hun understreger vigtigheden af, at der er masker og andre værnemidler nok til de ansatte i sundhedssektoren. De masker og dragter, der bliver leveret fra Kina, er testet af sygeplejersker og læger på Rigshospitalet, som har sagt god for kvaliteten. Den første sending med værnemidler, som Mærsk har faciliteret indkøb og leverance af, bliver søndag fragtet fra lufthavnen til regionens lager.  Her vil det indgå i det nationale samarbejde om at levere værnemidler og respiratorer til landets hospitaler og kommuner. Den næste sending vil efter planen ankomme onsdag den 8. april med verdens største fragtfly.  Det vil levere en million masker og 170.000 beskyttelsesdragter. Administrerende direktør i A.P. Møller Holding, Robert M. Uggla, glæder sig over muligheden for at bringe Mærsk på banen under coronakrisen. – Da vi hørte, at læger, sygeplejersker og andre, som arbejder på hospitalerne, var ved at løbe tør for akutte værnemidler, følte vi, at vi måtte gøre vores yderste for at trække på og udnytte vores forretningsmæssige netværk og muligheder for at hjælpe dem med indkøb og logistikløsninger, siger Robert Uggla. /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply