Skip to main content

Bygge- og anlægsbranchen vil kunne begrænse omfanget af afskedigelser, hvis stat, regioner og kommuner fremrykker investeringer i for eksempel vedligeholdelse af veje og anlæg og sætter reparationer af skoler og andre bygninger, der ellers var planlagt til sommerferien, i gang tidligere. Sådan lyder det fra Dansk Byggeri tirsdagStadig flere håndværkervirksomheder og entreprenører bliver ramt af coronakrisen. Flere har problemer med at få materialer især fra udlandet, ordrer og opgaver annulleres og projekter bliver forsinket.

“Hvis vores virksomheder skal blive ved med at beskæftige deres medarbejdere, kræver det, at de har arbejde til dem. Derfor er det nødvendigt, at både små og store virksomheder får flere opgaver. Og her kan det offentlige hjælpe gennem sin planlægning,” siger administrende direktør Lars Storr-Hansen.

Senest er Gladsaxe Kommune gået i gang med at undersøge, hvor meget af den planlagte vedligeholdelse, der kan fremrykkes for at holde hjulene i gang. Det gælder både de bygge- og anlægsprojekter, kommunen allerede har i gang, og projekter som skulle have været påbegyndt senere.”For det første vil vi forsøge at holde gang i de bygge- og anlægsprojekter, vi allerede har i gang. Men på en måde så håndværkerne ikke har kontakt til vores svage borgere. For det andet vil vi forsøge at få fremskyndet planlagte bygge- og vedligeholdelsesprojekter, som egentlig skulle have været i gang senere. siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.Det har også sat kommunen i gang med at undersøge, om der er nogle mangler i de skoler og daginstitutioner, som nu står tomme, og derfor kan blive ordnet det, til gavn for både borgere og virksomheder.

“Vi opfordrer alle kommuner og regioner til at følge Gladsaxes eksempel. Lige nu er trafikken på vejene begrænset, mens skoler og andre kommunale bygninger står stort set tomme. Mange opgaver skal jo normalt udføres i sommerferien. Men de bør laves nu, og renoveringsarbejdet kan gennemføres, uden at håndværkerne kommer i kontakt med andre og dermed udsætter sig selv og andre for smitte,” siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri peger også på, at det samlet set ikke vil koste det offentlige flere penge, fordi der er tale om arbejde, som allerede er planlagt. Det vil blot rykke investeringerne frem.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply