Skip to main content

Novo Nordisk Fonden vil støtte forskning og udvikling, der kan styrke indsatsen mod nye virale infektioner, skriver fonden i en pressemeddeleles fredag, kort efter statsministerens pressemøde, hvor regeringen anbefalede, at der ikke blev holdt arrangementer på over 1000 personer.

Initiativet kommer på baggrund af den globale spredning af den nye coronavirus (2019-nCoV), der ikke er et isoleret tilfælde. I de seneste årtier har vi således set flere tilfælde af spredning af nye, dødbringende vira, f.eks. SARS, MERS og Ebola.

Gennem forskningsprogrammet Societal Responses and Preparedness to Emerging Viral Infections vil Novo Nordisk Fonden bevilge 20 mio. kr. til tværfaglige forsknings- og udviklingsprojekter, der kan styrke Danmarks beredskab og indsats over for nye virale infektioner. Det inkluderer:

  • Overvågning og tidlig påvisning af virale infektioner,
  • Udvikling af nye teknologier til forebyggelse eller bekæmpelse af epidemier
  • Optimering af det nationale beredskab til at håndtere nye virussygdomme, herunder udarbejdelse af politikker og procedurer til hurtig test og godkendelse af nye behandlinger, teknologier og vacciner.

“På grund af den accelererede globale spredning af nye vira er det af vital betydning, at vi kan anvende ny viden for at være optimalt forberedt på fremtidige virale epidemier,” siger Niels-Henrik von Holstein-Rathlou, Senior Vice President, Biomedicine & Health Sciences, Novo Nordisk Fonden.

Støtten til projekterne vil blive uddelt på baggrund af ansøgninger indsendt til fonden i åben konkurrence.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply