Skip to main content

Ledige akademikere skal med nye digitale færdigheder rykkes tættere på et job via et intensivt digitalt kursus og mulighed for virksomhedspraktik og job hos en af Microsofts partnervirksomheder.Omkring 6000 akademikere står uden job i København, og dermed er akademikerne en af de største grupper af ledige borgere i hovedstaden.Men nu indleder Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen et nyt samarbejde med Microsoft, der skal få flere akademikere i job.En gruppe ledige får tilbud om et intensivt kursus i Microsofts cloud-platform, Azure, for på den måde at kunne komme i spil til stillinger indenfor fx. cloudrådgivning, digital forandringsledelse og projektledelse.”Vi skal hele tiden forsøge at nedbringe antallet af ledige akademikere i København med nye metoder, og jeg er overbevist om, at samarbejdet med Microsoft er en farbar vej.” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).I følge hende handler det først og fremmest  om at give de ledige akademikere nye digitale kompetencer, som er efterspurgte ude hos virksomhederne. Derudover er sigtet, at gøre dem klogerer på, hvordan de kan bruge deres akademiske færdigheder.Certificering og matcharrangementKursusforløbet varer fire uger, hvor kursisterne gennemfører e-learningsmoduler. Derudover foregår to af kursets dage i Microsoft Danmarks hovedkvarter i Lyngby, hvor deltagerne kan få eksperthjælp og gennemføre testeksamener.Forløbet afsluttes med en eksamen, der udløser en certificering i Azure.Efter selve kurset inviteres akademikerne til et matcharrangement, hvor de møder nogle af Microsofts partnervirksomheder som fx. virksomhederne NextAgenda, ProActive, ATEA og Venzo med henblik på at blive ansat i praktik i virksomheden i fire uger.Under praktikforløbet vil deltageren blive oplært i en mere specialiseret certificering i Azure – f.eks. indenfor kunstig intelligens, data science eller IT-administration.Mangel på kvalificeret arbejdskraft på tværs af offentlig og privat begrænser digitaliseringenOgså hos Microsoft ser administrerende direktør, Nana Bule, muligheder i det nye samarbejde:Som hun ser det kommer Danmark kommer over de næste 10 år til at mangle 19.000 talenter indenfor teknologi. Og det er ikke kun i IT branchen, men på tværs af det offentlige og private erhvervsliv, at manglen på kvalificeret arbejdskraft begrænser den nødvendige digitalisering. “Vi kan desværre ikke vente på, at vi får uddannet tilstrækkeligt med nye kandidater. Derfor må vi tænke i alternative baner og tiltrække talenter med andre baggrunde. Vi håber, at dette initiativ kan være med til at løse en lille del af den udfordring, vi står med som samfund, og at det samtidig kan vise sig at være en hjælp for de ledige akademikere,” siger Nana Bule. Fakta:

  • Projektet udspringer af at beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) i løbet af efteråret samlede en digital ekspertgruppe med 19 af de fremmeste eksperter på området – heriblandt Microsofts administrerende direktør Nana Bule.
  • Der er indtil videre planlagt to forløb, hvorefter der kommer der en evaluering og på baggrund af den, bliver der taget stilling til, om projektet skal fortsætte.
  • Kurset henvender sig til ledige akademikere, der har flair og interesse for it, men det er ikke afgørende hvilken akademisk uddannelse, de har gennemført.
  • Kandidaterne skal gennemgå en basis-certificering i Microsofts Azure-cloud platform. Her vil de lære om principperne bag cloud-teknologi generelt, hvilke muligheder cloud-services giver samt hvordan man sætter de grundlæggende services i produktion.
  • Kandidaterne kan også vælge at gennemgå en basis-certificering i Microsoft Power Platform. Her vil de vil lære om principperne bag serverless (drag and drop) teknologier generelt, hvilke muligheder services giver, samt hvordan man sætter de grundlæggende services i produktion.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply