Skip to main content

Social- og indenrigsminister Astrid Krag vil ændre det smuthul i loven, som betyder, at sociale botilbud kan flytte adresse og på den måde undgå de sociale tilsynsmyndigheder.  Det oplyser Social- og Indenrigsministeriet i en pressemeddelelse.  De seneste år har deres været flere eksempler på, at botilbud har flyttet deres adresse, mens et af landets socialtilsyn var i gang med følge op på bekymrende forhold i tilbuddene.  Det er det såkaldte “tilsynsshopping”, som ministeren med et lovforslag vil forhindre.  – Nu sætter vi ind mod de brodne kar. Det skal ikke kunne betale sig at skifte adresse for at komme under et lempeligere socialtilsyn, udtaler ministeren.  Med lovforslaget vil ministeren indføre en såkaldt karensperiode på ét år i lov om socialtilsyn.  Dermed vil et tilbud være underlagt det samme af landets fem socialtilsyn i et år, selv om tilbuddet eller koncernen bag skifter adresse eller hovedadresse. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvornår lovforslaget vil være udarbejdet.  /ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply