Skip to main content

Slagteri vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen for fejl

En fejlagtig kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen gav Dan Duck i Struer dårlig medieomtale ved juletid.

Andeslagteriet Dan Duck i Struer er på vej med et erstatningskrav på “flere millioner kroner” mod Fødevarestyrelsen.

Det fortæller direktør og medindehaver af Dan Duck Hardy Eskildsen til mediet food-supply.dk

Fødevarestyrelsen udsendte ved juletiden en fejlbehæftet kontrolrapport, som gav slagteriet dårlig medieomtale. 

Dan Duck er ifølge Dagbladet Holstebro Struer i fuld gang med at regne på, hvad den fejlagtige kontrolrapport har kostet virksomheden. 

I rapporten fremgik det, at de ansatte på slagteriet i mange tilfælde ikke vaskede deres hænder.

Siden har Fødevarestyrelsen trukket rapporten tilbage efter at have erkendt, at den var fejlbehæftet. 

Og det har ifølge Hardy Eskildsen ikke været en ubetydelig fejl for Dan Duck.

– Det er ikke småpenge, vi snakker om. Vores omsætning er på omkring 35 millioner kroner, og det meste ligger i juleperioden. Så det rammer voldsomt hårdt, når salget går helt i stå 19. december på grund af den rapport, siger han til food-supply.dk.

– Nu har vi sat en advokat på, og sammen med ham er vi ved at samle op på, hvad det har kostet os. Der skal jo også lige tages højde for, at mange butikker har sat ænderne ned til 100 kroner for at slippe af med dem – ænder som burde have kostet 400 kroner, tilføjer han.

Direktøren regner i øvrigt med, at regningen til Fødevarestyrelsen også kommer til at omfatte et beløb for skaden på Dan Ducks image.

– Det vil koste mange markedsføringskroner at få rettet op på det her, og jeg kan ikke se, at der er andre end Fødevarestyrelsen til at betale. 

– Umiddelbart vil jeg vurdere, at vi kommer til at tabe 20-30 procent af vores omsætning i år, fordi grossisterne er meget tilbageholdende med at købe vores produkter. Det er en katastrofe, siger Hardy Eskildsen. _____Lort på ænderne og manglende håndvask blandt medarbejderne var bare nogle af de punkter, som Fødevarestyrelsen havde i deres rapport fra andeslagteriet Dan Duck i Struer. Rapporten udkom den 19. december.

– På det værst tænkelige tidspunkt kommer den her sag frem i pressen, nemlig den 19. december lige som den danske forbruger skulle til at købe årets juleand, siger Hardy Eskildsen, der er direktør for Dan Duck.For os som virksomhed er det en katastrofe. Det er en rigtig træls situation, fortsætter han.

Derfor har slagteriet nu valgt at nedlægge et erstatningskrav hos Fødevarestyrelsen. Til den sag har de hyret den i landbugskredse kendte advokat Hans Sønderby.

– Lige nu forbereder vi en stævning til Fødevarestyrelsen, som skal afgå, hvis ikke det lader sig gøre at finde en frivillig ordning, siger Hans Sønderby i dag til TV MIDTVEST.

– Vi går efter at få erstatning for det tab, som virksomheden har lidt. Både det der er konstateret ved de mange ænder, der ikke er blevet solgt, samt mange annullerede ordre her i januar. Derudover vil vi også gå efter erstatning pådet goodwill tab, som virksomheden har lidt, fortsætter han. 

Advokat mener, at det er en god sag

Spørger man advokat Hans Sønderby, står Dan Duck med en god sag. 

– Når man både gør noget, der er materielt forkert, og samtidig ikke overholder de forskrifter, der er på EU område, så er der efter vores opfattelse utvivlsomt tale om, at man ifalder et erstatningsansvar, siger han. 

betale erstatning på lignende spørgsmål, siger Hans Sønderby.

Lige nu er Dan Duck ved at regne på, hvor stort et tab, fødevarestyrelsens fejl har kostet virksomheden.

– Det er et stort beløb. Jeg tør ikke engang sætte tal på endnu, for vi er stadig i gang med at udregne vores tab. Men det er et stort beløb. Det er i millionklassen, siger Hardy Eskildsen.

Læs også Fødevarestyrelsen begår alvorlig fejl på andeslagteri i Struer 

Fødevarestyrelsen har nemlig ikke hørt Dan Duck, inden rapporten blev sendt ud. Samtidig var de ting der stod i rapporten grundløse.

– Jeg har vundet flere sager mod Fødevarestyrelsen, hvor de er blevet tilplighttps://www.tvmidtvest.dk/struer/dan-duck-hyrer-kendt-advokat-gaar-efter-millionerstatningIndrømmer fejlFødevarestyrelsen indrømmer fejlen og vil bruge episoden som en lærestreg til at optimere deres kontrol fremover.

‘Vi evaluerer løbende vores kontroller, så vi lærer af både det, der er gået godt og af det som er gået mindre godt. Den fejlagtige indskærpelse af reglerne for håndvask er klart et læringspunkt, som vi tager op med vores tilsynsførende.’ skriver Rikke Aaagard, der er Fødevarestyrelsens kødkontrolchef, i et skrifligt svar til Ekstra Bladet.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply