Skip to main content

Der skulle gå næsten tre år, fra Palle Kjærsgaard der er direktør for firmaet S.D. Kjærsgaard A/S blev afhørt af politiet, til et anklageskrift ankom i hans e-boks med tiltaler for at have bestukket en topchef i Aarhus Kommune.

“Parterne i sagen er enten tiltalt for at modtage eller yde bestikkelse i form af forskellige sponsorater og gaver,” forklarer specialanklager i Østjyllands Politi Jesper Rodkjær i pressemeddelelsen. 

Ifølge DR Nyheder er en af de tiltalte forvaltningschef Claus Pedersen, som i 2017 blev politianmeldt af kommunen, da han angiveligt havde fået golfrejser og koncertbilletter af forskellige firmaer.

Århus Stiftstidende har fået aktindsigt i anklageskriftet. Her fremgår det, at Claus Pedersen er anklaget for at have modtaget bestikkelse af firmaet S.D. Kjærsgaard A/S, der var storleverandør af traktorer og andre maskiner til kommunens entreprenørafdeling, Natur- og Vejservice.

Ifølge tiltalen er han anklaget for at have ladet firmaet betale et sponsorat på 217.000 kroner til en badmintonklub. Problemet er bare ifølge anklagemyndigheden, at han var bestyrelsesmedlem i klubben.Flere af sagerne er frafaldet pga manglende beviser

Undervejs har, som sagt i alt 19 personer og virksomheder været sigtet i sagen for forskellige forhold.

 I flere af sagerne har politiet frafaldt sigtelsen, da det er blevet vurderet, at der ikke kan føres det tilstrækkelige bevis for, at der har været tale om bestikkelse.

 “Det har været en omfattende og kompleks efterforskning, hvor der er blevet gennemgået et meget stort material.” Siger  Jesper Rodkjær

“Sagen har i flere omgange været forelagt statsadvokaten, fordi den også rent juridisk er kompliceret. Jeg er tilfreds med, at vi nu har et anklageskrift klar, så alle parter kan få en afklaring i retten.”Palle Kjærsgaard nægter sig skyldig og har svært ved at forstå, hvorfor det har taget Østjyllands Politi så lang tid at skære 19 sigtelser ned til tiltaler mod fire personer og to virksomheder i den såkaldte skandalesag der udspringer fra Aarhus Kommunes  Teknik og Miljø afdeling.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply