Skip to main content

Krummeluren har tidligere har fået påbud

Skæld ud og straf er kendetegnende for nogle voksnes tilgang til børnene i den private daginstitution. Samtidig bliver der indimellem taget fysisk fat i børnene imod deres vilje. Det fremgår af den kommunale tilsynsrapport som TV2 ØST har fået aktindsigt i.

Det er baggrunden for, at institutionen før jul får et strakspåbud, samt at de to tidligere påbud opretholdes. 

Rapporten er lavet på baggrund af et uanmeldt tilsynsbesøg, som en lærings- og udviklingskonsulent fra Holbæk Kommune har udført i november 2019.

Ifølge tilsynsrapporten har flere af de voksne gjort brug af skæld ud og straf i forsøget på at få børnene til at høre efter.

Krummelurens ejer, Jette Frederiksen, erkender, at børnehusets kultur skal ændres.

”Vi er helt indforstået med, at det skal ændres, og det arbejder vi på nu, så vi kan få lavet den kulturændring,” siger hun til TV 2 Øst.

I tilsynsrapporten beskrives det, at ikke alle ansatte møder børnene anerkendende og respektfuldt. På nogle stuer er der observeret flere situationer, hvor de ansatte adfærdsregulerer gennem skæld ud og straf.

For eksempel overværer den tilsynsførende en situation, hvor et barn bliver nægtet at komme med på tur, fordi han har kastet med en bolle.

Et andet barn får at vide, at det ikke kan få yderligere hjælp, hvis det bliver ved med at tage sine vanter af.

Der er altså på flere stuer fokus på, at børnene skal efterleve regler og mærke konsekvenser, hvis de ikke gør, hvad den voksne siger. 

Trods påbuddet maner Holbæk Kommune til ro.

”Hvis vi var utrygge ved, at der var børn i den private institution Krummeluren, så ville vi have taget andre midler i brug og kigge på, om de skulle have lov til at blive med at drive institution,” siger fagchef for Læring og Trivsel i Holbæk Kommune, Christian de la Porte Simonsen, til TV 2 Øst.

Forældre: – Vi er alle trygge

Forældrebestyrelsen bakker også fortsat op om børnehuset Krummeluren:

”Hele forældrebestyrelsen er alle sammen trygge og afleverer gladeligt vores børn hver dag i Krummeluren,” siger Tina Winkler, formand for forældrebestyrelsen.

Krummeluren kom i nyhederne i oktober, hvor en toårig dreng døde i en tragisk drukneulykke.

Det skete, mens drengen var på tur med sin vuggestuegruppe fra den private daginstitution.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply