Skip to main content

En tidligere afdelingschef i Rigspolitiet undgår en straffesag om blandt andet bestikkelse. 

Sagen er nu lukket, oplyser en ledende anklager i Københavns Politi til Ritzau.I marts 2018 anmeldte Rigspolitiet en tidligere afdelingschef til politiet i en sag om vennetjenester og konsulentopgaver for millioner.

“Vi har indgivet en politianmeldelse af en afdelingschef, og så har vi anmodet Kammeradvokaten om at undersøge, om afdelingschefens fratrædelsesgodtgørelse kan tilbagebetales, sagde økonomidirektør i Rigspolitiet Thomas Østrup  dengang til BT. 

Nyheden om politianmeldelsen kom i kølvandet på en rapport fra revisionsselskabet PwC, der har kulegravet Rigspolitiets indkøb af konsulentydelser.

Efter to års efterforskning har man ikke kunnet påvise, at afdelingschef modtog bestikkelse

Afgørelsen om ikke at rejse en sag er truffet efter mere end to års efterforskning

Oplysningen om, at Københavns Politi stopper sager om den tidligere afdelingschef Bettina Jensen kommer fra advokaturchef Dorit Borgaard.

“Efterforskningen har ikke kunnet påvise, at hun har modtaget bestikkelse eller begået andre strafbare forhold i forbindelse med sin ansættelse i Rigspolitiet,” siger advokaturchefen.

Dorit Borgaard tilføjer, at efterforskningen har været meget grundig. Et stort skriftligt materiale har været undersøgt, ligesom der har været gennemført en række afhøringer.

Bettina Jensen fratrådte sin stilling i Rigspolitiet i februar 2017. Det skete efter gensidig aftale. 

Hun var under mistanke for at have favoriseret bekendte i forbindelse med køb af konsulentydelser. I rollen som afdelingschef gav hun opgaver til konsulenter uden at sætte ydelserne i udbud. Udgifterne løb op i adskillige millioner kroner.

Da dagbladet B.T. havde omtalt problemer med at overholde reglerne, besluttede Rigspolitiet at få lavet en undersøgelse.I næsten 2/3-dele af alle udbud blev reglerne ikke overholdtRevisionsselskabet PwC konkluderede, at udbudsreglerne kun var blevet overholdt for 38 procent af udgifterne til konsulenter i perioden fra januar 2015 til september 2016.

Reglerne var ikke blevet fulgt i forbindelse med køb af konsulentydelser for cirka 150 millioner kroner, fremgik det af rapporten.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg har tidligere indrømmet, at der skete “markante fejl”.

“Som politi har vi en særlig forpligtelse til at sikre, at gældende regler overholdes. Det siger sig selv. Og som offentlig myndighed skal vi kunne redegøre for, hvordan borgernes skattepenge anvendes,” udtalte han i marts 2017. 

Bettina Jensen købte således ydelser for i alt 43,3 millioner kroner fra konsulenterne Mariann Færø, Christine Thorsen og Christian Behrens, uden at der var et lovpligtigt udbud, viste rapporten fra PwC.

I øvrigt har B.T. beskrevet, at hun også gav opgaver til konsulenten Peter Andersen, som hun var på tæt venskabelig fod med./hou/ritzau

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply