Skip to main content

Rygraden i de intelligente byrum er det netværk, der sørger for al den trådløse kommunikation og landets førende IoT-infrastrukturvirksomhed Cibicom og den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE har indgået et partnerskab, der sikrer en endnu bedre infrastruktur.Partnerskabet betyder, at SEAS-NVE får adgang til Cibicoms landsdækkende IoT-netværk samtidig med, at SEAS-NVEs nuværende IoT-netværk integreres i Cibicoms IoT-infrastruktur, ligesom Cibicom vil drive og udbygge den samlede netværksløsning.Fremtidens intelligente byrumHos SEAS-NVE ser man store potentialer i partnerskabet. Entreprisedirektør i SEAS-NVE, Henrik Wej Petersen, forklarer:”Vi leverer allerede en række løsninger inden for intelligent lysstyring, men nu kan vi levere dem bedre og hurtigere ligesom vi bedre bliver i stand til at udvikle nye løsninger, når vi har infrastrukturen på plads,” siger han og tilføjer:”Kombinationen af vores ekspertise inden for produktudvikling af løsning og Cibicoms lange erfaring med at drive og optimere et netværk, har vi sammen skabt et rigtig godt fundament for løsninger, der gavner både den enkelte forbruger og samfundet i det hele taget.”Grøn omstillingPartnerskabet er den første af sin slags i Danmark, men hos Cibicom forventer administrerende direktør Martin Løbel flere af den slags i fremtiden:”Partnerskabet med SEAS-NVE betyder, at vi nu i fællesskab, kan sætte yderligere fart på udrulningen af IoT-netværk og Smart City løsninger. Derfor er aftalen også en vigtig brik i bestræbelserne på at understøtte dagens klimadagsorden og digitaliseringen af samfundet. Vi oplever stor interesse fra offentlige og private organisationer, som ønsker at anvende Cibicoms åbne, landsdækkende LoRaWAN-baserede IoT infrastruktur, til at skabe bedre og smartere løsninger.”

Martin Løbel tror på, at det er denne type strategiske partnerskaber og alliancer der skal til, for at accelerere brugen af IoT teknologien generelt. “Vi kommer med erfaringen omkring IoT-netværk og praktisk implementering, mens vores partnere kommer med domæneviden inden for specifikke løsninger til for eksempel det intelligente byrum.” siger han.Fakta om LoRaWAN:  – Et åbnt IoT-netværkNår gadelamper, affaldsspande og små sensorer skal opsamle data til de intelligente løsninger, skal data sendes over store afstande. IoT-netværk, der benytter LoRaWAN-teknologien, fungerer ved at sende bittesmå datapakker via radiosignaler. I modsætning til andre IoT-standarder, er LoRaWAN standarden en åben, fuldt krypteret og global standard, der giver lang batterilevetid i sensorerne og som kan kommunikere begge veje.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply