Skip to main content

Entreprenørkoncernen NCC har indgået en aftale på totalentreprisen på det nye byggeri Christiansholm, med Udviklingsselskabet CØ.

Kontrakten lyder på 1,2 mia. kr., skriver NCC i en pressemeddelelse.Christiansholm er det sidste kajområde, der mangler at bliver udviklet i Københavns inderhavn. Nu får den gamle Papirøen nyt liv med et unikt projekt, der dækker hele holmen og bl.a. omfatter ejerlejligheder, almene boliger, et hotel og en markedshal til butikker, cafeer, restauranter og kulturliv.”Dette projekt er en af vores mest alsidige opgaver nogensinde, og vi har bragt alle vores faglige og innovative kompetencer inden for fundering, råhus og byggeri grundigt i spil. Ambitionerne er høje hos både arkitekt og bygherrer, og nu glæder vi os til at omsætte visionerne til virkelighed,” siger direktør Palle Bjerre Rasmussen, NCC Danmark.NCC har i projekteringen bl.a. bidraget med at løse den logistiske udfordring i at etablere byggeplads på en ø midt i byen samt med at indfri ideen om en utraditionel facade bestående af beton og tegl, der afspejler Papirøens tidligere industrielle look og de gamle pakhuse langs havneløbet.Sammen med bygherre skal NCC nu udforme detaljerne i projektet, så der kan opnås byggetilladelse, hvorefter det forventes ordreregistret i andet kvartal 2020.Fra papirlager til attraktivt byrumUdviklingen af Papirøen har været undervejs siden 2012, hvor Den Danske Presses Fællesindkøb flyttede fra øen efter at have brugt den til avispapirlager i 50 år. Den centralt beliggende, opdæmmede holm har igennem flere år været et populært udflugtssted, især da den husede Copenhagen Street Food, der i en periode var københavnernes foretrukne madmarked.”Vi har meget store forventninger til, hvad Christiansholm kan bidrage med i kraft af sin helt enestående placering. Vi ønsker, at projektet skal komme både christianshavnerne, de fremtidige beboere og hele København til gode,” siger Klaus Kastbjerg, adm. direktør i Unionkul Ejendomme, på vegne af Udviklingsselskabet CØ P/S.Arkitektfirmaet COBE står bag helhedsplanen for området. Ideen er at skabe et indbydende og uformelt værested til socialt samvær og kultur, og derfor indgår et nyt madmarked også i planen.Projektet består af en gruppe bygninger i forskellige højde og forløb, men med et ensartet arkitektonisk udtryk med skrånende facader. Bygningerne omkranser et indre grønt byrum og rundt i hele periferien af øen kommer en bred promenade og træbrygge mod vandet.Partnere i projektet er foruden Arkitektfirmaet COBE, rådgivende ingeniører MOE og landskabsarkitekt Inside Outside. Byggeriet går i gang i 2020 og forventes færdigt i 2024.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply