Dansk Industri: Uhensigtsmæssig timning fra konkurrence- og forbrugerstyrelsens side

Del artiklen:
Overordnet set ændrer lovforslaget ikke på udbudsreglerne i Danmark. konkludere Dansk Industri.

Nye ændringer af udbudsloven er på vej, men de bør afvente den igangværende evaluering, så man undgår unødige omkostninger, som vil belaste alle involverede, hvad enten det er ordregiver, tilbudsgiver eller folketing.

Af Laura Svaneklink, [email protected]

Et mulehår før sommerferien for alvor indfandt sig i år, sendte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen den 9. juli uvarslet en ny ændring af udbudsloven i høring. På den måde sikrede styrelsen lidt ekstra sommerferielæsning til UdbudsDanmark.

Fuld af spænding blev lovforslaget printet og medbragt som følgesvend og del af underholdningsarsenalet i strandstolen i år.

Men, desværre er lovforslaget ikke en kioskbasker. Snarere tværtimod.

21 konkrete ændringsforslag foreslås gennemført for at sikre en korrekt implementering af EU’s udbudsdirektiv i Danmark. Overordnet set ændrer lovforslaget ikke på udbudsreglerne i Danmark. I stedet bliver lovteknikken justeret efter opfordring fra EU-Kommissionens fremmeste jurister. Det indebærer, at udbudslovens lovbemærkninger bliver rykket op i paragrafferne, som egentlig lovtekst.

Indholdet i lovforslaget kan altså ikke bærer mange kommentarer. Men, til gengæld kan man stille spørgsmålstegn ved selve timing.

Det er uhensigtsmæssigt for både ordregivere og tilbudsgivere, at udbudsloven revideres med korte mellemrum. For lovændringer giver uundgåeligt anledning til uro og omstillingsomkostninger.

Timingen i lovforslaget undrer, når man samtidig tænker på, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen søsatte en stor evaluering af udbudsloven med en bred høring i december 2018. Formålet er, at styrelsen primo 2020 skal levere en samlet evaluering til Folketinget. Denne evaluering af udbudsloven kommer forventeligt også til at afføde ændringer til udbudsloven.

Et oplagt forslag er derfor, at de tekniske ændringer, som er fremsat i lovforslaget, afventer den evaluering af udbudsloven, som allerede er igangsat. På den måde undgår man at ulejlige ordregivere, tilbudsgivere såvel om hele Folketinget ad flere omgange.

DI høringssvar til forslag til lov om ændring af udbudsloven

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her