Skip to main content

Historierne om urigtige oplysninger fra det omstridte tolkefirma Easy Translate får nu Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til at reagere.Han mener, at justitsministeren bør annullere kontrakten med Easy Translate og starte et nyt udbud.”Jeg mener efterhånden, at sagen er klar. Der er tale om bristede forudsætninger, og derfor bør justitsministeren annullere den kontrakt, der er, og starte et nyt udbud,” siger Peter Skaarup til Radio24syv.Radio24syv har afsløret, at det ikke passede, at Easy Translate i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus havde udarbejdet en ny tolkeuddannelse, som tolkefirmaet påstod i dets udbudsansøgning. Og tolkefirmaets app er ikke prisbelønnet, som Easy Translate skrev i et bilag til udbudsansøgningenDerudover har en nu tidligere ansat i Easy Translate ved navn Karen Moesgaard fortalt til Radio24syv, at hun føler, at hendes navn er blevet misbrugt i udbudsansøgningen.Easy Translate scorede point hos Rigspolitiet ved i udbudsansøgning at have styr på en kvalitetsmanager, som ifølge tolkefirmaet var Karen Moesgaard. I virkeligheden var hun på det tidspunkt skriftlig oversætter på barsel, og hun havde aldrig været eller sagt ja til at være kvalitetsmanager.Privat konsulent og ekspert i offentlige udbud Steen Jensen siger til Radio24syv, at det er dybt bekymrende, at der er urigtige oplysninger i Easy Translates udbudsansøgning.”Jeg synes, det er dybt bekymrende og utroværdigt, at en tilbudsgiver angiver ukorrekte og meget forkerte oplysninger i sit tilbud. Tilbuddet er jo antaget på falsk grundlag, hvilket vel bør få Rigspolitiet til at overveje det fremtidige samarbejde med virksomheden – og dette uanset en kontraktværdi på omkring de 500 millioner kroner, ” siger Steen Jensen.Den 12. september skal justitsminister en Hækkerup (S) i samråd om Easy Translates levering af tolkebistand til Justitsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra justitsministeren til denne artikel./hou/ritzau/

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv OPS-Indsigt gratis i 4 uger

Få adgang med det samme - ingen binding - ingen kreditkort 4 ugers gratis prøveperiode

Log ind

Leave a Reply