"Rengøring i høj kvalitet er en absolut forudsætning for at begrænse smitten. Ved at være sent ude med retningslinjerne, risikerer Sundhedsstyrelsen at skabe en uklarhed," siger sekretariatschef i Danske Service, Malene Jæpelt.

Rengøringsbranchen: ”Vi har behov for hygiejnepanel i kampen mod Covid-19”

Danske Service efterlyser tydeligere retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, hvis god rengøring skal have fuld effekt mod Covid-19 her i efteråret. Hos Dansk Erhverv foreslår man et hygiejnepanel, hvor praksis eksperter medvirker til løbende opdatering af retningslinjerne, men hvad siger Sundhedsstyrelsen?
Fra Venstre, administrerende direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, Cheføkonom i SMVdanmark, Mia Amalie Holstein og administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen

Finanslovsforslaget mangler fokus på virksomhedernes rammevilkår

Finanslovsforslaget mangler initiativer, der sikrer mere arbejdskraft og bedre rammevilkår for virksomhederne, lyder det fra de tre store arbejdsgiverorganisationer Dansk Erhverv, SMVdanmark og Dansk Industri.
Det udløste store demonstrationer, da staten i 2014 solgte en del af DONG til Goldmann Sachs, som samtidig fik afgørende indflydelse på udviklingen af selskabet.

Aktiegevinst fra Ørsted dækker det offentliges corona-underskud

Den offentlige nettoformue er steget under corona, primært takket være kursgevinst på Ørsted-aktier.
SMVdanmark kårer ud fra 26 parametre de kommuner, som er mest venlige over for små og store virksomheder. Her kan du se de ti bedst placerede kommuner.

Herning kåret til den bedste kommune for mindre firmaer

Herning løber med førstepladsen i konkurrencen om at blive den kommune i Danmark, der tilbyder de bedste forhold for små og mellemstore virksomheder. Kåringen er resultatet af SMVdanmarks barometer. Se din kommunes placering her.
På dette lager i Brøndby får Intervare A/S, som cirka 40 kommuner har indkøbsaftaler med, pakket varer til ældre og handicappede.

Kommune sætter Intervare A/S stolen for døren

Københavns Kommune kræver, at Intervare A/S sikrer medarbejderne anstændig løn- og arbejdsvilkår senest 3. september.
Nemlig.com er ikke længere velkommen hos bosteder og andre institutioner under Region Hovedstaden.

Region siger Nemlig-nej

I lighed med flere kommuner har Region Hovedstaden besluttet, at man ikke længere vil lade institutioner bruge online-supermarkedet Nemlig.com. Beslutningen skyldes arbejdsvilkårene.

Gentofte Kommune dropper omdiskuterede Nemlig.com

Nemlig.com har ikke dokumenteret arbejdsforhold hos en underleverandør. Det koster samarbejde med endnu en kommune.
For tre år siden rejste EU en sag mod Danmark, hvor forsvaret krævede modkøb af de udenlandske leverandører af bl.a. 309 pansrede mandskabsvogne. Nu er sagen løst - Læs hvad der er op og ned

Regeringen retter ind i EU-sag om modkøb ved indkøb af forsvarsmateriel

EU-Kommissionen har frafaldet en sag mod Danmark om modkøb, hvor udenlandske leverandører er forpligtede til at investere i bl.a. danske kompetencer. Det er sket efter, at regeringen har vedtaget nye retningslinjer for modkøb. I branchen for Forsvars- og Aerospace er man både glad og bekymret.
Butiksdød og afskallede facader skal være slut, ifølge regeringens nye udspil.

Til kamp mod indkøbscentre udenfor bymidten

Døende bymidter med tomme butikker og huse er et onde for de mindre byer, og med nyt udspil vil regeringen forsøge at blæse nyt liv i byerne.
SAS står til at kunne låne 3 milliarder svenske kroner hos Danmark og Sverige. Norge har tidligere lovet at støtte Norwegian.

Nordiske flyselskaber får milliarder i statsstøtte

Danmark og Sverige stiller 3 milliarder svenske kroner til rådighed for luftfartsselskabet, SAS. Tidligere har den norske stat lovet, at den vil stille et fordelagtigt lån til rådighed for konkurrenten Norwegian. Hermed er konkurrencen om nordisk flyinfrastruktur hjulpet på vej.
"Det vil være ærgerligt, hvis politisk modvilje ud fra ideologiske hensyn står i vejen for udlicitering," mener Mia Amalie Holstein, som er cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark.

Bemærkelsesværdig store forskelle i kommuners udlicitering mener organisation

'Hvis en kommunal virksomhed år efter år vænner sig til at ingen udfordrer dem, og de ingen konkurrence får, så forsvinder al tilskyndelse til at udvikle sig.' Sådan lyder det fra SMVdanmark, der har analyseret kommunernes udlicitering.
Der bliver ikke noget konfetti på festivalen Northside i år, som det var tilfældet her i 2017. Festivalen er for andet i træk blevet aflyst. -

Festivaler på stribe aflyser efter genåbningsaftale

Deltagerloft får festivalerne Roskilde, Northside, Tinderbox og Smukfest til at trække stikket for i år. Få overblik over de aflyste festivaler her.