Hvert år bruger danske virksomheder enorme ressourcer på at indberette statistik til offentlige myndigheder. Læs her hvor meget der er tale om.

Danmarks Statistik reducerer papirnusseriet for flere tusinde virksomheder

I Dansk Industri er vicedirektør Kim Haggren rigtig glad, fordi Danmarks Statistik er lykkes med at lette indberetningsprocessen i det såkaldte Intrastat-systemet for flere tusinde virksomheder.
Under halvdelen af kommunerne mener at de har kompetencerne til at gennemføre bæredygtige og grønne indkøb. Og 30 procent af dem bruger grønne mindstekrav som for eksempel at virksomhederne være svanemærket.

Forsker: Kommunerne halter gevaldigt efter med bæredygtige indkøb

Landets kommuner skal gøre sig langt mere umage i den grønne omstillings tegn, når de handler ind for milliarder hvert år. Der er et kæmpe, uudnyttet potentiale i kommunerne, siger forsker.
Efter et møde var stemningen mellem vognmændene og Aarhus Kommune blevet bedre. Fra venstre ses vognmand Asbjørn Hansen fra AH Fragt, Anders Jessen, chefkonsulent i ITD, rådmand Nicolaj Bang og Henriette Kjær, politisk chef i ITD.

Vognmænd: Aarhus er et bøde- og parkeringsmareridt

Lastvognschauffører og vognmænd er stærkt utilfredse med parkeringsvagterne i Aarhus Kommune, der ifølge brancheorganisation har landets mest emsige parkeringsvagter med tårnhøje bøder.
Tirsdag blev det offentliggjort, at vi skal have en ny SVM-regering. Erhvervsorganisationerne er håbefulde. Fremtiden vil vise om det er mere end gammel blandingsvin på nye flasker.

Organisationernes regndans op til offentliggørelsen af nyt regeringsgrundlag

Hos arbejdsgiverorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv hilser man den nye SVM-regering velkommen og håber på, at de syv års reformtørke afløses af en nærende reformregn, der vil øge arbejdsudbuddet, den grønne omstilling og langt mere frit valg.
I aften lander det sidste fly i Midtjyllands Lufthavn i Karup. Ejerkredsen af kommuner efterlyser statsstøtte for at redde lufthavnen.

Sidste fly afgår på ruten mellem Karup og København

Danish Air Transport har ikke forlænget sin aftale med Midtjyllands Lufthavn grundet for store omkostninger. Fredag aften lander det sidste fly i Karup.
Det er hjemmeplejen, der først får nye elbiler, når Morsø Kommune udskifter vognparken ved hjælp af overskud fra vindmøllers elproduktion.

Sælsomt: Kommune opretter leasingfirma til egne elbiler

Normalt må kommuner ikke drive virksomhed og tage overskud ud. Men nu har en ø-kommune fundet en model, som staten kan acceptere: Et økonomisk overskud fra vindmøller kan bruges til at skifte kommunens bilpark ud.
Er det muligt for en kommune at drive en indtægtsgivende virksomhed, der ikke handler om inddrivelse af skatter og hvorfor? (Arkivfoto)

Kommune har i årevis haft indtægtsgivende virksomhed uden for kommunalfuldmagten

Brønderslev Kommune er en af højdespringerne, når det kommer til at forbedre kommunens erhvervsvenlighed, men i årevis har kommunens Vej og Park-afdeling drevet virksomhed i konkurrence med de private operatører uden for kommunalfuldmagtens rammer.
Nina Smith har som medlem af både Socialkommissionen, Velfærdskommissionen, Dagpengekommissionen og som økonomisk vismand sat sine aftryk på store samfundsreformer de seneste 30 år.

Nina Smith: Virksomheder skal hjælpe kommuner med at løse sociale problemer

Formanden for Reformkommissionen, Nina Smith, vil have virksomheder og civilsamfundet til at spille en større rolle for at hjælpe de 200.000 voksne danskere uden fodfæste på arbejdsmarkedet.
Fyn skal være erhvervsfyrtårn inden for robot- og droneteknologi.

Nyt partnerskab skal gøre Fyn til fyrtårn for fremtidens robotter og droner

Med en international robotindustri og unikke fysiske rammer for test af droner til lands, vands og i luften har Fyn alle muligheder for at udvikle fremtidens industri. Nyt partnerskab skal derfor skrue op for udviklingen af næste generation af robotter og droner.
I dag må Skive kippe med flaget, når den kåres af Danmarks erhvervsliv som landets grønneste kommune.

Skive Kommune kåret som den bedste til grønne indkøb

Mange grønne indkøb og gode betingelser for erhvervslivets grønne udvikling. Skive Kommune får førstepladsen som erhvervslivets grønne kommune 2022. 7.900 virksomheder fra hele landet har vurderet deres kommuners grønne indsats. Se din kommunes plads på ranglisten her.
Kommunerne Hvidovre og Høje-Taastrup ved København kan glæde sig over at ligge helt i top, når det gælder fremgang i antallet af iværksættere.

Får din kommune flere eller færre iværksættere?

Der er meget stor forskel på, hvordan udviklingen går fra kommune til kommune, når det gælder antallet af iværksættere. Se udviklingen i din kommune her. 'Noget af det vigtigste, kommunerne kan gøre for iværksættere, er at lade være med at spænde ben for dem,' siger cheføkonom.
Nu er det første krav om erstatning dukket op i kølvandet på skandalen om udbygningsaftaler i Aalborg Kommune Det var folk bag grunden Spritten A/S, der klagede kraftigt og var med til at få skandalen til at rulle.

Nu stævner den første bygherre Aalborg Kommune i skandalesag

Aalborg Kommune risikerer at skulle af med millioner af kroner i kølvandet på skandale om byggeprojekter. Første krav om erstatning lyder på 6,1 mio. kr. Måske har andre kommuner også problemer.