Et lovforslag til lov om ændring af konkurrenceloven og straffeloven befinder sig lige nu mellem første og anden behandling i folketinget.

Lovforslag om ændring af konkurrenceloven

Regeringen har fremsat et forslag til ændring af konkurrenceloven. Læs her om baggrunden og de konkrete justeringer i forhold til nuværende lovgivning, samt konsekvenserne.
"Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne havde set, at vi for længe siden kunne have udbetalt penge til minkavlerne," siger Fødevareminister Rasmus Prehn.

Udbetaling til minkavlere – Minister overhalede styrelsen

Samtidig med at Fødevarestyrelsen præciserede over OPS-Indsigt, at udbetaling til minkavlerne ikke skete dags dato, men at styrelsen alene påbegyndte sagsbehandlingen fra dags dato, fortalte Fødevareminister Rasmus Prehn i Folketingssalen, at de første honorarer til minkavlerne blev betalt "i disse timer".
Mink aflives på minkfarm ved Næstved i november. Arkivfoto

Nu får minkavlerne deres betaling

Minkavlerne har endnu ikke fået betaling for at aflive deres egne mink, men efter at OPS-Indsigt har henvendt sig til Fødevarestyrelsen og påpeget, at man overskrider EU`s ”late payment”-direktiv, beklager styrelsen og påbegynder sagsbehandlingen med henblik på udbetaling.
Bæredygtighed handler om meget mere, end de solceller som dækker taget af Holstebro Rådhus.

Mix af eksperter, erhvervsfolk og politikere skal fremme bæredygtige udbud

I Holstebro Kommune vil man styrke grønne indkøb og bæredygtige udbud gennem et rådgivende organ, hvor lokale erhvervsfolk, politikere og eksperter bidrager. 'Vi skal finde ud af, hvad der virker bedst i den grønne omstilling,' siger udvalgsformand.
Fødevareminister Rasmus Prehn (S)

Fødevareministeriet har endnu ikke betalt minkavlerne for deres arbejde

I november lovede Fødevareminister Rasmus Prehn (S), at minkavlerne skulle have deres betaling for at deltage i aflivningen af deres mink. Her først i januar er der endnu ikke sket noget, hvad der er på kanten af en EU-dom for betalingsfrister.

TDC har vundet udbud af kritisk infrastruktur

Videoknudepunktet VDX, som anvendes på tværs i sammenhængende patientforløb, har tidoblet sin kapacitet og øget antallet af videokonferencer under corona-krisen. TDC-erhverv har lige genvundet en kontrakt for de næste fire år til en værdi på over 50 millioner kroner.
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen, vil lette administrationen for de mange internationale medarbejdere på vestjyske kommuners arbejdspladser. (Arkiv)

Borgmestre bønfalder minister: Hjælp vores virksomheder!

Vestjyske kommuner går sammen om at bede udlænge- og integrationsministeren oprette et såkaldt ISC-center for områdets internationale tilflyttere. Virksomhedernes kontakt til myndighederne er alt for bøvlet, når det gælder udenlandske medarbejdere, mener borgmestre.
Mange kommuner vælger at indgå indkøbsaftaler med firmaer uden for kommunegrænsen. Det ærgrer det lokale handelsliv. (Arkiv)

Lokal detailhandel frustreret over kommunes indkøbspolitik

Er det rimeligt, at kommunerne handler ind for millioner i andre kommuner for at spare penge? Nej, mener det lokale handelsliv i jysk kommune. Under coronakrisen er kommunerne under øget pres for at støtte det lokale erhvervsliv.
Det bliver kaldt 'skandaløst', når Københavns Kommune ikke formår at betale sine leverandører til tiden.

København smøler med at betale regninger

Virksomheder kæmper med at få økonomien til at hænge sammen under corona. Alligevel overskrider Københavns Kommune i løbet af et år betalingsfristen for 900 millioner kroner, viser revisionsrapport.
Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er godt tilfreds med den nye epidemilov, men hos en af erhvervslivets organisationer betragter man ikke loven som en sikker julegave.

Ny epidemilov – en politisk lottokupon

Regeringen har indgået en bred politisk aftale om en ny epidemilov, der skal øge den parlamentariske kontrol med regeringen. På Christiansborg er man godt tilfreds, men hos flere brancheorganisationer er man uforstående. SMVdanmark kalder aftalen for en politisk lottokupon.

Kommune er klar med taskforce til den lokale minkbranche

Midt i det kaos som minksagen har ført med sig, står nogle efterladte minkavlere, deres familier og samarbejdspartnere. Deres udfordringer forsøger Holstebro Kommune nu at afhjælpe, hvor man via en taskforce sætter hjælpen på skinner.

Erhvervsvenlighed: Jyske kommuner i top – København i bund

Kommunerne har samlet set formået af øge erhvervsvenligheden trods benspænd fra coronakrisen gennem det meste af året. Det viser DI’s undersøgelse af erhvervsklimaet, hvor de jyske kommuner atter klarer sig bedst, og hovedstaden ligger i bund.