Borgmester Mads Sørensen (S) fra Varde Kommune (t.v.) og vicedirektør i Dansk Industri Kim Haggren (t.h.) er gået sammen om at sætte fokus på muligheden for at få frikommuneforsøg på erhvervsområdet. Debatten blev rejst til et fælles arrangement hos DI tirsdag.

Venstre er klar til frikommuner på erhvervsområdet

Kommunerne skal sættes fri på erhvervsområdet. Det er bodskabet fra nyt netværk, hvor en en række bogmestre og Dansk Industri er gået sammen om at få frikommuner på erhvervsområdet. De håber på stor opbakning blandt både røde og blå borgmestre. Venstre bakker op om forslaget.
OPS-Indsigt har talt ydelser og forretningsmodel med en sygeplejevirksomhed, der leverer private sygepleje - også når du er indlagt. (Arkivfoto)

Private sygeplejersker træder til, hvor det offentlige slipper

Pleje og omsorg kræver tid og det er ikke altid til stede i den offentlige sektor, hvor der mangler sygeplejersker, men private sygeplejersker træder gerne til. Det sker på et spirende marked uden om det offentlige, hvor kontrakten indgås med borgeren og ikke kommunen eller regionen.

Tilbagebetaling af coronalån løfter konkurstallet

Virksomheder med coronalån står bag mange af konkurserne i april, men det er ikke eneste årsag til, at antallet af konkurser ligger markant højere i april end sidste år. Ekspert forventer, at corona-konkurserne for alvor bliver synlige i statistikkerne i løbet af sommeren.

Ejerkommuner på jagt efter private investorer til lufthavn

Aarhus Airport har været gennem nogle vanskelige år med skift på direktionsgangen og dårlige regnskaber. Aktuelt søger de østjyske ejerkommuner efter flere private investorer i millionklassen.
Borgmester mads Sørensen, Varde Kommune og vicedirektør Kim Haggren Dansk Industri præsenterer på et borgmestermøde et forslag til en ny type frikommuneforsøg.

Frikommuneforsøg skal fjerne bøvl og byrder fra erhvervslivet

Det skal være slut med bøvl og byrder. Bureaukrati og langsom sagsbehandling skal være fortid, det er ideen bag et nyt forslag om frikommuneforsøg på erhvervsområdet fra Dansk Industri og Varde Kommune.
Vejledningen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kommer i slipstrømmen på, at benzinpriserne tog et voldsomt hop op med 40% for små to uger siden.

Krigen i Ukraine – Ny vejledning om følgevirkninger for offentlige kontrakter

Ruslands invasion af Ukraine kan få konsekvenser for offentlige kontrakter i form af eksempelvis prisstigninger, men hvornår og hvordan det kan man læse i et notat fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, der allerede er ude i kommunerne.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har her den 4 marts modtaget en række høringssvar på lovforslag om ændring af udbudsloven. To af disse høringssvar kommer fra Dansk Erhverv og Dansk Industri.

Lovforslag om ændring af udbudsloven møder stærk kritik

Ærgerligt og tankevækkende at regeringen ikke har lytte til de forslag ordregivere og tilbudsgivere er kommet med i fællesskab, lyder det fra Dansk Erhverv og Dansk Industri. Bureaukratisering og varetagelse af politiske særinteresser er blandt kritikpunkterne.

Ny robot-kollega hjælper mejerister i osteproduktionen

På Arlas ostemejeri i Fredericia har kittelklædte mejerister fået selskab af en sølvskinnende og rødøjet kollega: En robot, der hjælper dem i deres arbejde med at lave oste. Robotten er udviklet i samarbejde med bl.a. Miljøministeriet og er en helt ny måde at arbejde med digital fødevareproduktion.
Det var tilbage i 2015, at Peter Trans sammen med flere andre blev anholdt i en sag om mulig bestikkelse. Siden blev han af landsretten dømt for mandatsvig, men sagen gik om, og torsdag er resultatet blevet en frifindelse. (

Topchef i Atea får omgjort tidligere dom ved Landsretten

I alt 80 gange har den tidligere koncerndirektør deltaget i retsmøder, før han torsdag fik omgjort sin dom.
Gribskov Kommune truer udlejer med kondemnering, hvis ikke boligforhold på flere adresser bedres markant.

Kommune truer berygtede udlejere endnu en gang

Efter at Gribskov Kommune har varslet kondemnering af et byggeri, vil udlejer rette hurtigt op. Lige nu skal lejerne forberede sig på at flytte på hotel. Borgmesteren kalder det en kedelig sag.
Professor i økonomi, Michael Svarer, stod som formand for ekspertgruppen for grøn skattereform i spidsen, da gruppen i dag, tirsdag præsenterede sine forslag til en højere CO2-afgift.

Grøn skattereform vil især ramme få virksomheder

Ekspertgruppe har fremlagt tre modeller for, hvordan Danmark kan indføre en beskatning af CO2. Få virksomheder vil rammes særlig hårdt.
Det var en veloplagt Erhvervsminister der klippede båndet over og erklærede den nye OPS-Enhed (CO-PI) for åben.

Ny OPS-enhed skal være fødselshjælper for offentlige-privat innovation

Erhvervsminister Simon Kollerup elsker velfærdssamfundet. ” Men jeg ved også, at det er samspillet med vores virksomheder, der giver os vores samfund," sagde han ved åbningen af den nye OPS-enhed. Direktøren, Pia Gjellerup bakker op. Hun ser offentligt-privat samarbejde som et match made in heaven.