Vejle Kommune

  Arkivfoto

  Det offentlige kan selv – flere opgaver hjemtages

  Pris og kvalitet hænger sammen. ”Der mangler erkendelse af, at man som offentlig ordregiver definerer både kvalitetsniveau og vægtningen af pris,” lyder det fra branchen. Med andre ord, kommunerne får den kvalitet de har bestilt, som i Vejle Kommune, hvor lærerne selv måtte rense toiletterne.
  Flere byrådspolitikere krævede en redegørelse ift et udbud i Vejle Kommune (Arkivfoto)

  Vejle Kommune sparer 2,3 millioner på rengøringsudbud

  Et rengøringsudbud af over 120 kommunale lokationer har vakt debat i Vejle. Ikke mindst fordi kommunen kan forvente en millionbesparelse. Spørgsmålet er, om der er tale om et unormalt lavt bud? Borgmesteren er ikke i tvivl om, at alle regler er fulgt til punkt og prikke, men hos 3F er man bekymret.
  Blandt de merudgifter private leverandører af offentlig velfærd har haft er bl.a. nye ekstra håndvaske, håndsprit, handsker m.v.

  En fjerdedel af kommunerne har kompenseret private

  Mindst en fjerdedel af kommunerne kompenserer private for covid-19 udgifter, viser en aktindsigt. Men kompensationen er internt i kommunerne uensartet. Vejle Kommune kompenserer som de fleste på dagtilbud, medens man i Frederikssund kompenserer på frit valg. Få et indblik her.
  Fra venstre: Søren Eskildsen, Smukfest, Thomas Kastrup Larsen, Borgmester Aalborg kommune, Thomas Breddam, Borgmester Roskilde Kommune, Frands Fischer, Borgmester Skanderborg Kommune, Henrik Frandsen, Borgmester Tønder Kommune, Lars Charlie Mortensen, Jelling Festival, Jens Ejnar Christensen, Borgmester Vejle Kommune, Kirstine Uhrbrand, Tønder Festival & Peter Møller Madsen, Nibe Festival. Signe Lopdrup, Roskilde festival er også del af netværket, og deltog via Teams.

  Fem borgmestre og ledere af festivaler danner nyt netværk

  Borgmestrene i Aalborg, Roskilde, Skanderborg, Jelling og Tønder samt festivallederne fra fem store festivaler i Danmark har dannet et nyt netværk. De mødtes for første gang i tirsdags og vil i fællesskab genskabe og udvikle festivalerne.