Unge

  Arkivfoto

  De ressourcestærkes børn går oftere på privatskole

  Der er sket en øget social polarisering i grundskolen, hvor privatskoler i dag er mindre blandede, viser en ny undersøgelse. Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd kalder det socialt uansvarligt, at privatskoler kan udvælge børn gennem optagelsesprøver.
  Det kan komme til at se sort ud for de interne skoler i dagbehandlingstilbud og på anbringelsessteder følger de anbefalinger som ligger i et nyt aftaleudspil fra Børne- og Undervisningsministeren

  Regeringen vil igen lukke for private – Nu er det dagbehandlingstilbud for udsatte unge

  ”Modellen kan få kvalitet og faglighed til at eksplodere i alle retninger,” lyder det fra en tilbudsleder i en kommentar til regeringens udspil i forhold til de interne skoler på dagbehandlingsområdet. Hos brancheorganisationen LOS taler man om en potentiel ekspropriering af området..
  Bestyrelsesformanden for Foreningen Folkemødet Vibe Klarup, da hun byder velkommen fra hovedscenen torsdag. Hun så frem til tre dage med den demokratiske samtale i fokus. Men hvordan var det så? OPS-Indsigt har talt med flere deltagere i et OPS-perspektiv.

  Folkemødet – en skygge af sig selv, men det kan stadig noget

  Folkemødet 2021 var en decimeret udgave af sit tidligere jeg. Spontaniteten var reduceret, men der var gode debatter, som viser at Folkemødet fortsat kan noget. ”Fordelen i år var, at vi kunne komme lidt lettere rundt og jeg har mødt dem jeg skulle,” siger direktør i Attendo A/S Søren Andersen.
  Enhedslistens Jakob Sølvhøj på talerstolen i Folketingssalen på Christiansborg tirsdag den 17. marts 2020.

  Optaget på private gymnasier fastfryses i tre år

  For at give en ny model for optag på gymnasier ro til at virke bliver optaget på private gymnasier bremset.
  Der er potentielt risiko for tusindvis af opsigelser, hvis mange sociale botilbud lukker, som følge af et forbud mod private. Spørgsmålet er om denne risiko er forelagt finansministeriet?

  Analyse: Forbud mod private botilbud kan kollidere med Grundloven

  En hjørnesten i grundloven kan spænde ben for Astrid Krags ideologiske felttog mod private botilbud. Læs i denne analyse hvorfor og få et indblik i, hvor mange spørgsmål dette lovforslag rejser, herunder antallet af ansatte der potentielt er i risiko for at blive sagt op.

  Stærkt kritiseret behandlingshjem lukker, men har planer om at genopstå

  Bestyrelsen erkender, at man kom for sent i gang med en kulturforandring, på det gennem flere år stærkt kritiserede selvejende behandlingshjem Schuberts Minde. ”Opgaven med at vende kulturen tager for lang tid. Det kan vi ikke vente på. Derfor lukker vi,” siger bestyrelsesmedlem Claus Kristensen.
  Medlem af Roskide Byråd Gitte Kronbak (S) har besluttet sig for at besøge et privat bo- og opholdsted under Søbæk. Fra venstre ses leder Martin Bresnov, visitationschef Mie Birch Mortensen, og yderst til højre direktør for Behandlingsstederne Søbæk, Kenneth Engstrøm.

  Langt fra byrådet: Byrådsmedlem i Roskilde besøger Søbæk

  Regeringen barsler om lidt med et udspil til ”Barnets lov” og med den kan vi forvente flere tidligere anbringelser, men hvordan ser de her specialiserede tilbud egentligt ud? Det har byrådsmedlem i Roskilde Kommune Gitte Kronbak (S), sat sig for at opleve ved selvsyn.
  "Overordnet set går hele initiativet ud på at inspirere unge mennesker i naturvidenskab. Forstå, at det er via naturvidenskabelig og teknisk forskning og udvikling, at vi skal løse dette problem, menneskeheden står over for," siger adjunkt Thomas Tørring (i midten), der leder projektet for Aarhus Universitet.

  Millioner fra Novo Nordisk skal hive gymnasieelever ind i kampen mod resistens

  I et crowdsourcing-projekt ved Aarhus Universitet er det meningen, at tusinder af gymnasieelever skal sendes ud og vender hver sten i den danske fauna i jagten på bakterier, der kan producere ny antibiotika i kampen mod antibiotikaresistens.
  Elev viser folketingsmedlem Trine Torp (SF) sit skema, da hun før coronaudbruddet besøgte det private botilbud og opholdssted Søbæk i Jyderup.

  I øjenhøjde med anbragte børn

  ”Det er altid berigende at komme ud på institutionerne,” sagde SF's social- og psykiatriordfører Trine Torp, da hun besøgt det private bo- og opholdssted Søbæk med fokus på kvalitet, uddannelse, pris og styreform.

  Ejer af specialskoler udbetaler millioner til sig selv

  Behandlingsskolerne er blevet kritiseret for at lave overskud på udsatte børn. Nu har ejeren trukket 23,8 millioner ud til sig selv. Penge, der stammer fra pressede kommunekasser