Offentlige indkøbere tager oftere fleksible udbudsformer i brug

Ny rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at flere anvender de fleksible udbudsformer. Den viser også, at små og mellemstore virksomheder får mere ud af at vinde en kontrakt end de store.

Mercell har købt sig til en førerposition på udbudsmarkedet

Udbudsvagtens platform skal bredes ud til hele Europa, og samtidig vil Mercell skabe en ”once-only-løsning” for at reducere omkostninger i tid og ressourcer for såvel udbyder som tilbudsgiver.
Falck ender med en samlet regning på over 180 millioner i sagen om misbrug af sin dominerende position over for konkurrenten Bios.

Falck får kæmpe bøde for at overtræde konkurrenceloven

Falck Danmark A/S har i Københavns Byret fået en millionbøde for groft uagtsomt at have misbrugt sin dominerende stilling på det danske marked for ambulancetjenester.

Mercell A/S: En stille men stor spiller i udbudsmarkedet

Tre store brands blandt kommercielle udbudsportaler er opkøbt af Mercell A/S. ”Det er ikke forbudt at være dominerende på et marked,” udtaler chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Madhus vandt sag om kommunalt opgavetyveri

Ved tredje instans vandt Det Danske Madhus en sag om kommunalt opgavetyveri, men Social- og Indenrigsministeriet gav alligevel kommunerne forlænget spilletid.

Markedet for dansk undervisning af fremmedsprogede er ramt af politiske jojo-beslutninger

Med finanslovsforliget er markedet for sprogskoler igen udsat for beslutninger, der rykker markant rundt på vilkårene. At vinde et udbud her, er ikke det samme som at få en sikker markedsandel.

Gentofte Kommune lancerer en ny udbudsmodel

Gentofte Kommune afprøver en ny model, hvor kommunen og arbejdsmarkedets parter på forhånd har afstemt forventninger til udbuddet. Modellen kaldes et 3-i-1 udbud.
Professor Ole Helby Petersen fra Roskilde Universitet

Millioner til forskning i bedre kontrakter mellem den private og den offentlige sektor

Forskningsprojektet skal udvikle et træningsprogram i bl.a. offentlig indkøb og herefter tilbudt afprøvet i kommuner og regioner.
Radio24syv tabte kampen om dab-udbuddet under stor mediebevågenhed. Processen er siden blevet kritiseret af både eksperter og en lang række politiske partier, der mener, at processen, der førte til, at udbuddet gik til Loud har været fejlbehæftet. (Arkivfoto).

Radio24syv vil have Louds sendetilladelse erklæret ugyldig

Radio24syv kræver i stævning mod Radio- og tv-nævnet Louds sendetilladelse sat i bero.
Tidligere direktør Jakob Kvist (i forgrunden) har ikke opgivet håbet om, at Radio24syv kan genopstå en dag. Mandag kan Radio- og tv-nævnet forvente en stævning fra radiokanalen, der er stærkt kritisk over udbudsproces.

Radio24syv lægger sag an mod Radio- og tv-nævnet

Radio24syv tager imod tilbud fra privat fond om hjælp til at sagsøge Radio- og Tv-nævnet. Tidligere direktør vil nemlig have udbudsproces gransket, efter at have tabt til Radio Loud.
Den tavse demonstration til fordel for radio 24syv. - Nu vil Borgerretsfonden gå ind i sagen

Fond vil betale retssag for Radio24syv

En fond vil hjælpe den nu lukkede Radio24syv med at føre en retssag på baggrund af udbuddet, der endte med at koste radiostationen livet.

Miljøministeren stopper udlicitering af skovarbejdere

Der bliver nu sat en stopper for at udlicitere en større del af Naturstyrelsens skovarbejde frem mod 2021. Skovarbejderne er glade, men hjemtagningstendensen bekymre Dansk Erhverv.