Udbud

  Et nyt lovforslag lukker ned for de såkaldte udbudsklinikker.

  Regionerne slipper for udbud af regionsklinikker i nyt lovforslag

  Mindst tre private aktører kan miste markedsandel, fordi et lovforslag giver regionerne lov til at oprette egne lægeklinikker uden konkurrenceafprøvning. Begrundelsen er bl.a., at udfordringer med lægedækningen ikke kan løses af de eksisterende markedsmekanismer.
  I følge SMVdanmark har markedet selv løst de problemer, som de år tilbage forelagde Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

  Markedsdynamikkerne er sprintet foran statens ide om en national udbudsplatform

  For fem år siden lyttede Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til SMVdanmark om problemerne med diverse udbudsplatforme. Nu ligger der et lovforslag, der ligner en gave fra regeringen til de små- og mellemstore virksomheder, som ingen i branchen vil have.
  Det er snart to og et halv år siden, at regeringen iværksatte aflivningen af al mink. Lige nu udbyder Byggestyrelsen to rammeaftaler på nedrivning af minkfarme. ser her hvornår udbuddet forventes afsluttet.

  Nedrivning af minkfarme – udbud i milliardklassen

  Bygningsstyrelsen har udbudt to rammeaftaler til en anslået værdi på 2,5 mia. kroner for nedrivningen af minkfarmene, men hvordan hænger det sammen med de tidligere udmeldinger?
  I en kommentar stiller et folketingsmedlem og en branchedirektør skarpt på, om iværksætterprojekter rettet mod det offentlige vil få penge fra investorerne i Løvernes Hule. (Arkivfoto nederst th af de to løver Mai Wagner og Jacob Risgaard)

  Der kommer næppe en ”Løvernes Hule” for iværksættere på det offentlige marked

  Kommentar: Løverne i ”Løvernes Hule” ville næppe kaste penge efter iværksætterprojekter på det offentlige marked, selvom potentialet er enormt, når man ser på de mange milliarder, som det offentlige køber ind for.
  Med et nyt lovforslag gør regeringen op med to gamle principper for forbrændingsanlæg

  To år efter ‘dødsliste’ vil lovforslag liberalisere kommunale forbrændingsanlæg

  Et øget incitament til import af affald, en potentiel klimagevinst og uhensigtsmæssig timing. Det blandt de skudsmål, som regeringens lovforslag om ny organisering af affaldsforbrændingssektoren får med fra en ekspert og to byrådspolitikere.
  SKI har fået ny bestyrelsesformand, Lasse Jacobsen hedder han og med ham følger en lang kommunal erfaring på topchefniveau.

  Erfaren kommunaldirektør sætter sig for bordenden hos SKI

  Godt 12 milliarder offentlige indkøbskroner ruller igennem de ca. 50 aftaler, som Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) står bag. I denne uge fik SKI en ny bestyrelsesformand, som glæder sig til dialogen med samarbejdspartnerne.
  I en tid med mangel på arbejdskraft og kompetencer går Region Hovedstaden og Falck sammen. Læs her hvordan en tidligere chef hos Falck nu er hos regionen.

  Tandemdrift af ambulancetjenesten i Hovedstaden

  Region Hovedstadens Akutberedskab og Falck har påbegyndt et samarbejde om at drive og udvikle ambulancetjenesten i Region Hovedstaden. Samarbejdet er resultatet af et EU-udbud, som Hovedstadens Beredskab tabte.
  ”Det her viser, at det fint kan lade sig gøre at drive virksomhed på ordnede forhold med en overenskomst,” lyder det fra fagforeningen 3F efter, at man har indgået overenskomst med en dagligvareleverandør.

  Leverandørskiftet i København kom med en pris

  Det har taget næsten et år for den nye leverandør af dagligvarer til udsatte borgere i Københavns Kommune, at få tegnet overenskomst med 3F efter den tidligere leverandørs exit. Men hvad koster et leverandørskifte af den karakter? Og kom der andre udfordringer?
  KMD-Sag, som kommunerne brugte indtil første januar 2023, var voldsomt dyrere end det nye SAPA.

  Kommunerne i mål med nyt it-system et halvt år før tiden

  Ved årsskiftet lukkede de sidste kommuner det navnkundige it-system KMD-Sag ned. Monopolet er dermed brudt og alle 98 kommuner er overgået til et nyt sags- og partssystem, men har kommunerne ikke bare udskiftet den gamle eneleverandør med en ny eneleverandør?
  Kan opgaver på vejene laves billigere af et privat firma end Langeland Kommunes egen vej- og parkafdeling? Det er et af de spørgsmål, som er sat på den politiske dagsordenen i jagtren på nye besparelser.

  Kommune jagter besparelser: Kan private firmaer gøre det billigere?

  Langeland Kommune åbner for prisafprøvning, der skal vise, om opgaverne i kommunens vej- og parkafdeling kan gøres billigere og bedre af private firmaer.
  Den 15 december 2022 mødtes alle de nye ministre i Statsministeriet. En minister fik en særlig rolle i forhold til digitalisering, men hvor meget rækker den ind over de andres ressort?

  Prisen på Statens it-projekter er eksploderet

  Det sker alt for ofte, at statslige it-projekter kører af sporet og koster abnorme summer. Nu har Danmark fået et nyt ministerium for digitalisering, men hvordan ser ministeren den opgave og skyldes de dyre it-projekter bare dårlige udbud?
  Ekspertudsagn får nu deres egen platform på OPS-Indsigt.

  Ekspertpanel skal sætte fokus på offentligt-privat samspil

  Læserne på OPS-Indsigt efterlyser artikler med vurderinger fra substantielle eksperter som supplement til vores nyhedsdækning af det offentligt-private samspil. OPS-Indsigt etablerer derfor i 2023 et panel af OPS-eksperter. Læs om det er noget for dig eller din organisation.