Udbud

  Ved grønne indkøb får indkøberen en ny rolle på de indre linjer i den offentlige organisation, lød det flere gange ved OPS-topmødet 2022.

  Bæredygtige indkøb er bare bedre for business

  Det betaler sig at producere bæredygtigt til det offentlige, hvad enten det handler om biotech eller genbrug af tøj. Grundlæggende skifter vi fra lineær til cirkulær økonomi med den indkøbsansvarlige som forandringsagent, lød det fra flere på årets offentlig-privat topmøde i Børssalen.
  Statsrevisorerne har gentagne gange påpeget en sikkerhedsrisici ved outsourcing it-infrastruktur, men Energinet flere argumenter for at udbyde opgaverne.

  Statsrevisorer kritiserer it-outsourcing af forsyningskritisk it-infrastruktur

  Statsrevisorerne kritiserer det statsejede Energinet for at outsource it-systemer i en sådan hastighed, at ministeriet ikke havde tid nok til at vurdere udbuddet. Hos Energinet er man generelt uenig i kritikken og giver en række begrundelser, medens ministeren tager kritikken alvorlig.
  Det stadigt voksende digitale konsulenthus Novicell har vundet en millionopgave for Danmarks Nationalbank.

  Konsulenthus vinder strategisk opgave for Danmarks Nationalbank

  Danmarks Nationalbank skal have ny website og opgaven er gået til en dansk digital vækststjerne af et konsulenthus. Her betragter man tildelingen af opgaven som en blåstempling i forhold til fremtidige opgaver for den offentlige sektor, hvor kravet om sikkerhed konstant øges.
  Grøn omstilling og indkøbspris skal sidestilles, fremgår det af et dagsordenspunkt ved næste kommunalbestyrelsesmøde på Frederiksberg.

  Kommunalbestyrelse skal drøfte CO2-skyggepris ved indkøb

  'Vil du sælge til kommunen, skal du konkurrere lige så hårdt på at sænke dit C02-udslip som at byde den bedste pris,' lyder det fra de Konservative på Frederiksberg. Partiet har bedt kommunalbestyrelsen drøfte indførelsen af en ”skyggepris” på leverandørernes forurening.
  SSI's indkøb af coronaudstyr dækker over eksempelvis materialer til PCR-testcentre og kanyler til vaccination. (Arkivfoto)

  Når staten køber ind for milliarder uden udbud, er det intet i forhold til kommunerne

  Statens Seruminstitut har foretaget indkøb for 3,9 milliarder kroner uden udbud. Det kaldes skandaløst fra politisk side, men hvert år køber kommunerne ind for op mod 50 milliarder kroner på det specialiserede socialområde og meget sker uden udbud og det undrer en ekspert.
  Arkivfoto

  Region Sjælland hjemtager transport af blodprøver

  Transporten af blodprøver fra de praktiserende læger til hospitalerne hjemtages af regionen. Det har et politisk flertal besluttet. ”Det offentlige opgavetyveri er gået amok, ” lyder det fra de konservative, som er imod beslutningen.
  Nykøbing F Sygehus

  Region annullerer udbud af sygehusbyggeri på grund af prisen

  På Lolland, Falster og i Sydsjælland må man vente med den faseopdelte udbygning af det gamle sygehus i Nykøbing F. Region Sjælland har ganske enkelt ikke råd til, at sætte et byggeri i gang med de priser markedet tilbyder lige nu.
  Flere elbiler kræver flere ladepunkter lags motorvejene.

  Vejdirektoratet udbyder de fire første ladeparker langs motorvejene

  Der skal opføres fire nye ladeparker på Fyn og Sjælland som første skridt af `infrastruktur plan 2035´, der skal gøre det mere attraktivt at vælge en elbil. De fleste af ladepunkterne skal opføres allerede i år.
  Firmaet Power Fuel har lige vundet et af de største udbud vedrørende opsætning af ladestandere til en kommunes egen bilpark.

  Lokal virksomhed vinder stor kontrakt om opsætning af ladestandere til kommunal bilpark

  Ballerup Kommune har i flere år arbejdet på at udskifte den kommunale bilflåden ud, så man går over til at bruge miljøvenlige biler. Nu har man taget næste skridt og indgået en kontrakt om etablering af 125 ladestandere til kommunens egne elbiler.
  Assemble A/S har tidligere vundet sager i Klagenævnet for Udbud over kommuner, denne gang er det så Thisted Kommune

  Kommune har tabt sag ved klagenævn om afslag på aktindsigt

  Klagenævnet for Udbud har ophævet en kommunes afgørelse om aktindsigt, hvor kommunen havde afslået en aktindsigt fra en potentiel leverandør med henvisning til et uforholdsmæssigt ressourceforbrug. Læs hvorfor kommunen var forpligtet til agtindsigt.

  #OPSdk: Frit valg af skraldemand og stilstand i konkurrenceudsættelsen

  Debatten om offentlig-privat samarbejde og mediernes dækning af samme bød i uge 12 på interessante elementer, som et krav om hævede priser på transport i effekt af krigen i Ukraine. En nedslående status om konkurrenceudsættelsen af offentlige opgaver og kommunal kritik af Christiansborgpolitikerne.

  Vognmænd vil have kommunerne til at betale for stigende brændstofpriser

  Få dage efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsendte et notat om mulige konsekvenser for offentlige kontrakter af krigen i Ukraine, er to brancheorganisationer ude i et opråb, hvor de appellerer til, at kommunerne dækker for de stigende brændstofpriser.