Dansk Industri: Forlæng tidsfristerne for igangværende offentlige udbud

Af en oversigt udarbejdet af Dansk Industri fremgår det at offentlige myndigheder aktuelt har 130 igangværende udbud. Heraf udbud fra 18 kommuner, hvor det potentielt kunne være en hjælp, hvis tilbudsfristen blev forlænget.

Guldborgsund Kommune sparer to mio. kr. årligt ved genudbud

Skarp konkurrence på markedet for private leverandører, der udskifter vejbelysning, har betydet, at Guldborgsund Kommune sparer millioner. Det giver ifølge Dansk Industri økonomisk rum til mere og bedre kernevelfærd.

Herning Kommune vinder IKA Dialogprisen 2020

Vinderen af IKA Dialogprisen 2020 er Herning Kommune. Prisen gives for nytænkning i et stort tværkommunalt udbud af miljøvenlige forbrugsartikler.
Britt Bager, Venstres medieordfører, kalder nu kulturminister Joy Mogensen (S) i samråd, efter at dokumenter har vist, at embedsmænd under kulturministeren var tæt på processen bag afgørelsen af DAB-udbuddet.

Partier kritiserer embedsfolks rolle i lukningen af Radio24syv

Det var efter indstilling fra embedsmænd, at Radio- og tv-nævnet udpegede Radio Loud til vinder af DAB-udbud.

Holbæk Kommune risikere at tabe millioner ved at hjemtage plejecenter

Ældre- og Sundhedsudvalget i Holbæk Kommune vil hjemtage udliciteret plejecenter, men det kan komme til at koste kommunen millioner på den lange bane, viser gennemgang af kommunens egne tal.

Region Midt vil have konkurrence og mere styring på ambulanceområdet

For at sikre mere konkurrence og mest mulig sundhed for skattekronerne vil Region Midtjylland gøre det billigere at være leverandør og selv drive en tredjedel af regionens ambulancer.

Skrev under på kontrakt mandag – gik konkurs torsdag

Byggeriet af ny teatersal ved Odsherred Teater skulle bygges med udvidet brug af lokale håndværkere, nu er det på standby fordi hovepentredrænøren er gået konkurs få dage efter kontraktindgåelse.

Jagt på eneretten som kammeradvokat

Statens brug af advokatfirmaet Poul Schmith som eneste kammeradvokat skal slutte, hvis det står til BACH Advokater. Opgaverne skal udbydes. Det afsløre breve sendt til Konkurrencestyrelsen.
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Ingen banker har budt på Gladsaxe Kommunes bankudbud

Det er et samfundsmæssigt problem, at når vi følger KL’s anbefalinger, så kommer der ikke nogen bud fra bankerne, siger Gladsaxes borgmester. Hun beder KL og regeringen tage dialogen med bankerne.
KLs formand Jacob Bundsgaard taler ved Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg Kongres og Kulturcenter, torsdag 9. januar 2020.

Kommunaløkonomisk forum i indkøbsperspektiv

Det står klart, at der er behov for at effektivisere den kommunale drift og finde nye løsninger, hvis vi skal kvalitetsforbedre velfærden. Kommunerne kan meget selv, men vi når længere med offentlige-private samarbejde.

Forvaltningschef tiltales for bestikkelse

Golfrejser, koncertbilletter og sponsorater føre nu til at der rejses tiltale mod bl.a. en kommunal forvaltningschef for at have modtaget bestikkelse

Mercell har købt sig til en førerposition på udbudsmarkedet

Udbudsvagtens platform skal bredes ud til hele Europa, og samtidig vil Mercell skabe en ”once-only-løsning” for at reducere omkostninger i tid og ressourcer for såvel udbyder som tilbudsgiver.