Skole

  Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har trukket en aftale hjem om dagbehandlingstilbud, der udover støttepartierne også får opbakning fra Venstre ved Ellen Trane Nørby og Det Konservative Folkeparti ved Mai Mercado (th)

  Minister er vendt på en tallerken – Ingen afprivatisering af dagbehandlingstilbud

  Retten til at drive private dagbehandlingstilbud blev i sidste uge slået fast i en bred politisk aftale, men hvad betyder den, og hvorfor opgav Pernille Rosenkrantz-Theil jagten på de private?

  Aftale skal kvalitetssikre udsatte børn og unges skolegang

  Udsatte børns skolegang har været underprioritet og underreguleret, siger minister. Det skal ny aftale ændre.
  Arkivfoto

  De ressourcestærkes børn går oftere på privatskole

  Der er sket en øget social polarisering i grundskolen, hvor privatskoler i dag er mindre blandede, viser en ny undersøgelse. Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd kalder det socialt uansvarligt, at privatskoler kan udvælge børn gennem optagelsesprøver.
  På de interne skoler er børnene direkte behandlingskrævende og kan ikke sidestilles med almindelige skolebørn, lyder det fra branchen.

  Netværk til minister: Tryk på pauseknappen og start forfra

  Branchenetværk, forskning og en landsforening kritiserer anbefalingerne i en tværministeriel rapport om dagbehandlingstilbud. ”Det løser ikke problemerne på området,” lyder det. Derfor appellerer man til, at minister og ordførere stopper forhandlingerne, visker tavlen ren og inddrager alle aktører.
  Det er første gang at Olivia Danmark A/S vinder et udbud om den såkaldte SPS-Ordningen og det skete i konkurrence med offentlige tilbudsgivere

  Privat leverandør vinder de fleste delaftaler om støtteforløb til studerende

  Op mod 600 unge med psykiske og neurologiske udfordringer kan se frem til at få socialpædagogisk støtte til at gennemføre deres videregående uddannelse med hjælp fra Olivia Danmark, som har vundet 11 ud af 14 udbudte delaftaler.
  Enhedslistens Jakob Sølvhøj på talerstolen i Folketingssalen på Christiansborg tirsdag den 17. marts 2020.

  Optaget på private gymnasier fastfryses i tre år

  For at give en ny model for optag på gymnasier ro til at virke bliver optaget på private gymnasier bremset.
  Fri- og privatskoler er ikke sociale bo- og opholdssteder og det kan betyde, at de mangler de kompetencer, der skal til for at arbejde med anbragte udsatte unge, lyder det fra Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

  Enkeltsag får Børneminister til at kræve loft over anbragte børn på kostskoler

  Kost- og privatskoler skal maksimalt have otte anbragte børn, er meldingen fra ministeren efter en DR-dokumentar om en enkelt kostskole. ”Man må aldrig føre politik på baggrund af enkelte sager,” lyder det fra den konservative børneordfører Brigitte Klintskov.
  LOS har indsamlet over 7000 cpr-numre, men alle medarbejdere på dagbehandlingsområdet er blevet afvist af Statens Serums Institut (SSI). Det har man dog ikke gjort med speciallærere fra Københavns Kommune.

  København rykker specialskoler foran i vaccinekøen

  Mange private og kommunale specialskolelærer må vente medens deres københavnske kollegaer tilbydes en vaccine. Det undrer i KL, som for en uge siden har bedt Sundhedsstyrelsen præciserer retningslinjerne og imens vi venter tegner, der sig et billede af, at København har særstatus.

  KL peger på kattelem, så kommuner kan undgå at kompensere privatskoler

  Vejen til kompensation af private velfærdsvirksomheder, har generelt været besværliggjort af snubletråde og kattelems-perspektiver. Det samme kan gøre sig gældende i forhold til kompensationen for udgifter til lyntest hos landets fri- og privatskoler.
  ”Der har ikke været hjemmel, før vi har fået det afklaret," siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S) i en kommentar til, at kommunerne nu skal bistå privatskolerne ift. lyntest.

  Sagen om lyntest på privatskoler ligner opgave-skubberi

  Privat- og friskoler kan nu gå i dialog med kommunerne om lyntest efter en afklaring i Sundhedsministeriet, men sagen giver et billede af både juridiske spidsfindigheder, abeskubberi og kommunernes udfordringer med deres dobbeltrolle, skriver redaktør Steen Houmark i denne analyse.
  I flere kommuner vil skolelærerne blive oplært til at pode hinanden 2 gange ugentligt, når de yngste vender tilbage mandag.

  Kommunale medarbejdere skal oplæres af private i at lynteste

  Falck og Copenhagen Medical skal oplære kommunale medarbejdere i at teste kollegerne på skoleområdet. En borgmester mener det er mere fleksibelt. Danmarks Lærerforening mener det er for intimt. Læs også hvordan KL forsøger at få kommunerne til at spille med.

  Ejer af specialskoler udbetaler millioner til sig selv

  Behandlingsskolerne er blevet kritiseret for at lave overskud på udsatte børn. Nu har ejeren trukket 23,8 millioner ud til sig selv. Penge, der stammer fra pressede kommunekasser