privat hospital

  Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) siger til Berlingske, at hun er åben for, at privathospitaler skal udføre flere specialoperationer. (Arkivfoto.)

  Minister presser på for at lade privathospitaler lave specialoperationer

  Sundhedsminister Sophie Løhde (V) vil bede Sundhedsstyrelsen se på, om private hospitaler lever op til krav for specialistoperationer og samtidig har hun øje på privathospitalernes prisniveau.
  Produktiviteten er ikke den samme i det offentlige som i det private, viser Sundhedsministeriets eftersyn af sygehusvæsnet. - Her arkivfoto fra privathospitalet Aleris Hamlet

  Produktivitetsfald i det offentlige sygehusvæsen – de private står klar til at hjælpe

  ”Det er værre end forventet,” lyder det fra Sundhedsministeren i en kommentar til et eftersyn af sygehusvæsnet, hvor man bl.a. har set på produktiviteten i både den offentlige og private del af sygehusvæsnet.
  Privathospitalet Mølholm er et af de hospitaler, der ikke har kunnet søge om godkendelse til specialeplanen, fordi Sundhedsstyrelsen ikke har åbnet for nye ansøgninger.

  Sundhedsstyrelsen har sat en prop i godkendelsen af privathospitaler

  Trods ventelister har Sundhedsstyrelsen i årevis undladt at lukke flere privathospitaler ind i den såkaldte specialeplan og det møder kritik fra eksperter. Det skaber et a- og et b-hold, lyder det fra patientorganisation.
  Mange overlæger har allerede forladt den offentlige psykiatri og endnu flere overvejer det. Læs hvad er er op og ned. (Arkivfoto)

  Den langsomme privatiseringsbølge ruller nu ind over psykiatrien

  Dårlige arbejdsvilkår i den offentlige psykiatri fører til øget privatisering. Det kan man læse ud af en ny undersøgelse blandt landets psykiatriske overlæger. Men overlægerne er ikke de eneste faggrupper i sundhedsvæsnet, der de seneste år har søgt ud i den private sektor.
  OPS-Indsigt har sat de to forskere, lektor Lena Brogaard og professor Ole Helby Petersen stævne om offentligt-privat samspil i perspektiv af deres nye bog.

  Forskere om offentligt-privat samspil: `Der er mange spørgsmål, der stadig skal belyses´

  En ny bog om offentligt-privat samspil rejser flere spørgsmål. Som hvorfor evaluerer man altid effekten af den private virksomhed op mod det offentlige og ikke omvendt? Og hvad er grunden til, at man i bogen ikke beskæftiger sig med det specialiserede socialområde. OPS-Indsigt har talt med de to forskere bag bogen.
  Arkivfoto

  Stor vækst i regionernes brug af privathospitaler

  Privathospitalerne udgør et stående samfundsberedskab, der er en elastik eller harmonika, som regionerne kan trække i, når det offentlige mangler hospitalskapacitet. En stigning i henvisninger viser, hvor meget sundhedsberedskabet afhænger af den private sektor.
  Der er ikke brugt meget plads på offentlig-privat samarbejde i regeringens sundhedsudspil

  Sundhedsudspil næsten støvsuget for offentligt-privat samarbejde

  Regeringens reformudkast på sundhedsområdet møder kritik fra flere sider. Udspillet kan ses som en liste af opgaver for det offentlige med minimal privat involvering. Et medie kalder det en udskydelsesreform, hvor mange af initiativernes gennemførelse er uvisse.
  Ideen med at suspendere behandlingsgarantien er, at den skal frigive kapacitet i det offentlige sygehusvæsen, som er presset på grund af corona. Men den køber Venstres sundhedsordfører Martin Geertsen ikke. (Arkiv foto)

  Regeringen suspenderer behandlingsgarantien og borgerens frie sygehusvalg

  Stigende smitte- og indlæggelsestal med corona medfører nu, at behandlingsgarantien og borgerens frie sygehusvalg i en periode suspenderes, for at frigive kapacitet i det offentlige, men giver det mening og hvad så med den private hospitalssektor, skal den så gå i tomgang?