PLO

  Retorikken omkring de praktiserende lægeres mange mails og millionregning er afdæmpet på de sociale medier. (Modelfoto)

  Ikke et ord om profit, da læger sendte millionregning til det offentlige

  Nyder praktiserende læger særlig beskyttelse hos politikerne, når de begår fejl, misforstår en aftale og sender millionregninger til det offentlige? Noget tyder på, at de ikke bliver udskammet ligesom andre private aktører på velfærdsområdet, men hvorfor? Skriver redaktør Steen Houmark i en kommentar.
  Det er udsædvanligt, at en forening af læger bliver indbragt for konkurrencestyrelsen, men det er ikke første gang. Læs hvad der skete sidst.

  Praktiserende Læger indbragt for konkurrencestyrelsen

  ”PLO har ikke på nogen måde lagt hindringer i vejen for Nordic Medicare,” siger formanden for Praktiserende Lægers Organisation, Jørgen Skadborg i en kommentar til en noget usædvanlig klagesag, hvor PLO er indbragt for konkurrencestyrelsen. Ekspert vil ikke afvise, at styrelsen vil tage sagen.
  Der er ifølge Danske Regioner udbetalt op mod 20 millioner kroner for meget til praktiserende læger for at videreformidle negativt coronasvar. De praktiserende lægers formand, er ikke er enig i tilbagebetalingskravet.

  Læger opkrævede millioner på corona-mails, nu skal de fleste betales tilbage

  Regionerne mener, at der er tale om misbrug, men Praktiserende Lægers Organisation mener, at kun nogle læger har misforstået aftalen med at videresende negative testsvar. I Nordjylland har 41 læger i gennemsnit hævet 50.000 kr. på aftalen. En debat om Profit på velfærd lurer under overfladen.
  PLO`s notat til politikerne om stråmandsklinikker giver panderynker hos Dansk Erhverv. Blandt politikerne tager man påvirkningsforsøget mere afslappet. ”I både denne og andre typer af sager, bliver vi forsøgt påvirket. Det er en del af vores folkestyre, og det er jo fantastisk," siger Martin Geertsen (V) i en kommentar.

  Dansk Erhverv efter stråmandspåstande: PLO-notat misinformerer politikerne

  Under overskriften ’Misinformation i PLO-notat’ tager Dansk Erhverv til genmæle overfor det notat, som Praktiserende Lægers Organisation (PLO) har rundsendt til Folketingets sundhedsordførere. Notatet er behæftet med fejl, formodninger og usande påstande om de såkaldte partnerskabsklinikker, hævder Dansk Erhverv.