OPI

  Centerleder for Pia Gjellerup forventer, at den nye OPS-enhed er klar først i januar 2022

  Økonomiaftalen sætter kraft og innovation bag en OPS-enhed

  Regeringen, KL og Danske Regioner er endelig nået frem til at etablere en OPS-enhed. Det sker med udgangspunkt i Center for Offentlig Innovation (COI). 'Det her er ikke kommet ud af den blå luft,' siger centerleder Pia Gjellerup i en kommentar.
  Advokat og partner Annemette Thorgaard (tv) og Advokat og Partner Malene Roose Bagh er begge specialiseret i udbuds- og kontraktret hos advokatfirmaet Poul Schmith

  Offentlig-privat innovation har aldrig været vigtigere

  Der er et stærkt behov for innovative løsninger på en række samfundsmæssige udfordringer. Alligevel tøver mange kommuner med at udnytte de muligheder, som ligger i offentligt-private innovationssamarbejder. Skriver to advokater hos Advokatfirmaet Poul Schmith.
  Det offentlig-private samarbejde har fået et boost under coronakrisen. Eksempelvis udviklede en gruppe forskere fra Ålborg Universitet og en række industrielle aktører, på kun 14 dage, en enkel og let betjenelig nødrespirator ud fra en open source-model.

  Eksperter: Coronakrisen er et OPS-boost

  ”Coronakrisen har givet Danmark et nødvendigt markedspush i det offentlige-private samarbejde,” siger to advokater hos Advokatfirmaet Poul Schmith. De understreger samtidig vigtigheden af, at vi holder fast i motivationen, ildsjælene og succeserne, så vi bevarer fremdriften.
  Okan Ilker Görgen, Farzad Saber og Ejvind Frausing modtager her årets Grand Solutions Pris for udviklingen af den intelligente iltrobot ’O2matic’ Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

  Dansk virksomhed udvikler iltrobot med globalt potentiale

  Vinderne af Innovationsfondens Grand Solutions Pris 2020 har udviklet en iltrobot, der automatisk kan dosere iltbehandlingen til KOL-patienter under indlæggelse, spare personalets tid, og forkorte indlæggelsestiden.

  Private virksomheder er involveret i 30 % af al offentlig innovation

  Nye tal fra Center for Offentlig Innovation viser, at der er størst sandsynlighed for øget effektivitet ved at inddrage private, men de fleste innovationssamarbejder iværksættes af det offentlige.

  OPI-projekter kan booste udviklingen af kunstig intelligens i sundhedssektoren

  Vi bevæger os på toppen af en hype cycle, når man taler om kunstig intelligens (AI). Tech-virksomhederne skal forstå det offentlige langt bedre og tilbyde OPI-projekter, hvis de vil fremad.

  Folketinget: Her er de nye erhvervsordførere

  En række partier har fået nye Erhvervssordførere. Her kan du se, hvem partierne i Folketinget har valgt til posten.

  Invasiv krabbe et kinderæg af muligheder for væksteventyr

  Ved at høste den invasive strandkrabbe vil iværksætteren Michael Grue forbedre kosten for de svage ældre, forebygge blodpropper og reducere iltsvind i de danske farvande.

  KL bør gentænke samspillet mellem kommuner og private udstillere på deres konferencer

  Sundhed er noget vi skaber sammen. Det var overskriften for KL`s årlige "topmøde" i Ålborg på social- og sundhedsområdet i begyndelsen af maj. Samtidig annoncerede KL, at den som organisation ville tættere på kommunerne

  Offentligt ansatte skal i praktik i det private

  Af Steen Houmark - steen@nb-medier.dk, NB-Medier - kontakt@nb-medier.dk Center for Offentlig Innovation pilottester i år Innovationspraktikken på tværs af den offentlige og private sektor. En gang år...