Miljø

    Den danske modebranche er klar til at vise indkøbere fra hele verden de nyeste kreationer, når modeugen - Copenhagen Fashion Week - skydes i gang, men branchen befinder sig i et dilemma mellem pris, bæredygtighed og overlevelse i fremtiden. (Arkivfoto).

    Minister starter nyt sektorsamarbejde i branche med stort negativt CO2-aftryk

    Danmark skal være blandt de førende i den grønne omstilling af mode- og tekstilbranchen. Derfor har Miljøministeren iværksat et nyt tværgående branchesamarbejde, men det politiske engagement handler ikke kun om miljø. Det kan man læse ud af Deloittes nye modeanalyse.
    Med et nyt mærkatsystem bliver det synligt, hvilke produkter der ud over de miljømærkede lever op til de grønne krav som Statens og Kommunernes Indkøbsservice stiller til sine leverandører

    Ny grøn mærkat skal ændre de offentlige indkøberes adfærd

    De offentlige indkøbere vælger ofte konventionelle produkter frem for grønne, men det vil man lave om på i SKI. Det skal i første omgang være lettere at finde grønne forbrugsartikler på en af SKI’s indkøbsaftaler, men det er kun første skridt. Mere er på vej.
    Nu skal der så at sige sættes strøm til gravkoen, men det kræver skalering, for at en sådan udvikling kan betale sig forretningsmæssigt.

    Firkløver går sammen om udvikling og skalering af emissionsfrie arbejdsmaskiner

    Mindre røg, støj og CO2 fra entreprenørmaskiner på offentlige byggepladser. Det er målet for nyt initiativ, hvor to kommuner, Metroselskabet og Center for Offentlig-Privat Innovation (CO-PI) vil bruge den offentlige indkøbsmuskel som motor for innovation og skalering.
    Pressemøde om regeringens reformudspil 'Danmark kan mere II' i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag. Udspillet handler om hvordan Danmark kan accelerere den grønne omstilling og hurtigere blive uafhængig af russisk gas.

    Energiudspil har gode visioner, men interessenter efterspørger konkrete detaljer

    ”Regeringens vision er så ambitiøs, at normale politiske automatreaktioner må falde bort, lyder det fra Dansk Industri, og de står ikke alene. Flere organisationer efterspørger, hvordan regeringens energiudspil realistisk skal finansieres, prioriteres og skaleres.
    Flere elbiler kræver flere ladepunkter lags motorvejene.

    Vejdirektoratet udbyder de fire første ladeparker langs motorvejene

    Der skal opføres fire nye ladeparker på Fyn og Sjælland som første skridt af `infrastruktur plan 2035´, der skal gøre det mere attraktivt at vælge en elbil. De fleste af ladepunkterne skal opføres allerede i år.
    Firmaet Power Fuel har lige vundet et af de største udbud vedrørende opsætning af ladestandere til en kommunes egen bilpark.

    Lokal virksomhed vinder stor kontrakt om opsætning af ladestandere til kommunal bilpark

    Ballerup Kommune har i flere år arbejdet på at udskifte den kommunale bilflåden ud, så man går over til at bruge miljøvenlige biler. Nu har man taget næste skridt og indgået en kontrakt om etablering af 125 ladestandere til kommunens egne elbiler.
    Hos Remondis er man glad for at sagen er afsluttet og man nu igen kan se fremad i samarbejdet med Næstved Kommune.

    Kommune får millionerstatning af leverandør

    Næstved Kommune vinder efter et kæmpe dokumentationsarbejde en langtrukken sag i voldgiftsretten mod den tyske affaldsvirksomhed Remondis om hårdhændet behandling af affaldsbeholdere.
    Frederiksberg Kommune var den første kommune i Danmark til udelukkende at indsamle affald med el-skraldebiler. Den slags grønne tiltag kan blive bremset ved en total liberalisering af affaldsmarkedet, advarer borgmester Michael Vindfeldt.

    34 borgmestre på tværs af partier: Liberaliser ikke indsamlingen af affald

    34 borgmestre advarer i et brev ministre om de negative konsekvenser ved fuldstændig at liberaliserer markedet for indsamling og håndtering af affald. Et forslag udtænkt af Deloitte er ifølge borgmester 'en potentiel bombe under affaldsindsamlingen, som vi kender den i dag.'
    Simon Aggesen på valgnatten den 16 november, hvor han tabte borgmesterposten på Frederiksberg. (Arkivfoto)

    Endnu en ex-borgmester opretter OPS-konsulentvirksomhed

    Tidligere Frederiksberg borgmester Simon Aggesen vil fremover arbejde mellem kommuner og investorer i byudviklingsprojekter og han er ikke den første ex-borgmester, der arbejder med OPS, men hvordan er det gået for Frank Jensen, der startede for godt et år siden?
    11 virksomheder har taget fat på arbejdet for Vejdirektoratet her i begyndelsen af 2022

    Vejdirektoratet skyder gang i driftsaftaler til over en milliard

    I den travle morgentrafik, ved trafiklyset og på rastepladsen er de med os. De hedder Vejdirektoratet og har ansvaret for 3.800 kilometer statsvej. Et driftsudbud på 300 mio. kroner årligt igangsættes lige nu efter et forarbejde, hvor travle leverandører har mobiliseret mandskab og maskiner.
    Det er en lille sorte boks under låget til skraldespanden, der indeholder en sensor, som giver besked, når spanden trænger til at blive tømt..

    Intelligente kommunale skraldespande kan reducere i C02 og antal af tømninger

    Databaseret affaldsregistrering kan nedbringe antallet af kommunale affaldstømninger med mindst 30 procent. Det viser et nyt forsøg i Vejle Kommune, hvor virksomheden Sweco har testet, hvordan sensorer monteret i 150 af kommunens 900 affaldsspande kan fortælle kommunen, hvornår de skal tømmes.
    Dansk Affaldsminimering ApS har specialiseret sig i at sortere plastaffald. Fra foråret 2022 er den en af to virksomheder, der skal implementere en hel ny kamerateknologi, der kan genkende 12 plasttyper fra hinanden.

    Offentligt-privat samarbejde giver teknologisk gennembrud i plastsorteringen

    En ny kamerateknologi og maskinlæring gør det muligt for maskiner, at se forskel på de mange plasttyper, som indgår i husholdningsaffald. "Den teknologi, vi har udviklet i samarbejde med universitetet, er et gennembrud i genanvendelsen af plastik,” lyder det fra Hans Axel Kristensen, CEO for PLASTIX A/S.