Genåbning

  Danhostel Copenhagen City er Europas største vandrerhjem

  Ingen forretning for private i at tilbyde isolationsophold uden for hjemmet

  Folketingets beslutning om at give kommunerne ansvaret for at stille hoteller eller lignende til rådighed for selvisolation uden for hjemmet giver ikke opgaver til private. Danhostel har ikke indgået en eneste aftale med en kommune.
  Stat og Marked er forbundet som tandhjul i et kompleks urværk, hvor de er hinandens hjælpepakker

  100 dage med statskapitalisme

  Hverken stat eller marked står med universalnøglerne i en krisesituation. De to parter er som tandhjul i et urværk, afhængige af at den anden bevæger sig, hvad enten det drejer sig om udbetaling af hjælpepakker eller egenproduktion af værnemidler. Skriver redaktør Steen Houmark i dette perspektiv.
  Kulturminister Joy Mogensen (S) siger, at der lige nu knokles for at færdiggøre retningslinjer for indendørs idræt, der kan genåbne mandag 8. juni.

  Svømmehaller og fitnesscentre kan åbne fra mandag

  Der vil inden mandag komme retningslinjer for, hvordan man kan dyrke idræt indendørs, siger kulturminister.
  Professor Torben M Andersen er formand for regeringens ekspertgruppe, som d.27 maj 2020 har udgivet anbefalinger vedrørende udfasning af hjælpepakker.

  Ekspertgruppe: Staten har eksproprieret erhvervslivets markedsmuligheder

  Da vi lukkede Danmark, blev der indført en række restriktioner. ”Disse kan tolkes som en midlertidig “ekspropriation” af markedsmuligheder,” skriver økonomisk ekspertgruppe. Læs her, hvordan den stikker regeringen en livline og anbefaler, at hjælpepakkerne skifter fra kompensation til likviditetsprincippet.
  Offentliggørelsen af ekspertgruppes rapport om udfasning af hjælpepakker er udsat til den 27 maj kl 9.00, skriver Finansministeriet. Læs hvorfor

  Regeringen holder virksomheder på pinebænken

  Finansministeriet har udskudt eksperters bud på udfasning af hjælpepakkerne. Det har bagt virksomheder, der åbner i fase fire på pinebænken, for bankerne sidder på kassen til livsnødvendig likviditet, som kan bringe virksomhederne ind i næste måned. Læs hvorfor.
  I New Zealand er regeringen gået 20% ned i løn i det kommende halve år. For at vise samfundssind. Hvad gør vi - Og gør vores fagforeninger det for os? Spørger Maike Raaghauge

  Samfundssind i den offentlige sektor

  Samfundssind handler om mere en blot at tjekke ind på skolen. Hos os er vi i gang med nogle byggesager, men hvor går man hen som offentligt ansat, når man vil hjælpe samfundets økonomi på fode igen? spørger skoleleder Maike Raahauge.

  Ugen med OPS

  Genåbningensplanerne blev modtaget med glæde, men der brug for kick start af økonomien. Mange virksomheder hænger i en tynd tråd og ikke har brug for bureaukratiske benspænd. Samtidig konstateres det, at folkesundhed og fitnessbranchen er i frit fald, medens affaldssektoren har behov for innovation.
  En lang række planlagte operationer er blevet aflyst i forbindelse med coronakrisen, det har givet en pukkel, som nu skal løses af privathospitalerne

  Private sygehuse træder igen til for at afvikle patientpukkel

  To måneder henne i coronakrisen erkendes det, at der er opstået en pukkel af patienter i det offentlige sygehusvæsen, som nu skal nedbringes af private. Brancheorganisationen Sundhed Danmark har straks erklæret sig klar.

  Sport, motion, folkesundhed og fitnessbranchen er i frit fald

  Næsten 40 % af alle aktive danskere er holdt op med at dyrke sport under coronakrisen viser en ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut. Regeringens ekspertgruppe for genåbning erkender betydelig usikker i deres analyse. Folkesundhedsperspektivet er ikke inddraget. Alligevel fastholdes lukningen af fitnesscentre for 800.000 brugere.
  "Vi er simpelthen nødt til at kickstarte økonomien. Ved at sænke momsen fra 25 pct. til 15 pct. sikrer vi, at danskerne gives en ekstra lyst til at begynde at bruge nogle af de 1000 mia. kr. vi har stående i bankerne." Siger vicedirektør Jakob Brandt SMVdanmark

  Genåbning uden benspænd kan redde mange små virksomheder

  Hver femte virksomhed er ifølge en undersøgelse fra SMVdanmark konkurstruet, derfor skal Hjælpepakkerne fastholdes, hvis virksomhederne skal over målstregen. "Vi skal desuden være opmærksomme på, at retningslinjerne for genåbningen ikke skaber benspænd for virksomhedernes omsætning," siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.
  Træning er ikke noget alle har mulighed for eller alle kan få sig selv til med mindre de er under ordnede rammer som et fitnesscenter

  Fitnessbranchen kan løfte tabt folkesundhed tilbage

  Folkesundheden er under pres. 1.2 millioner får nu deres dopaminfix i køleskabet frem for ved aktivitet i fitnesscenteret. Branchen er skrevet ud af den politiske debat om genåbning uden, at nogen taler højt om konsekvenserne for folkesundheden, skriver direktør for Frederiksværk Træningscenter, Freddy Hejgaard.
  (Arkivfoto)

  En dynamisk strategi uden bullshit-retorik, tak!

  Det offentlige har ikke været lukket ned. Hjælpepakkerne holder ikke hånden under erhvervslivet, og genåbning af samfundet er en frase, der ikke matcher det, vi står over for, skriver redaktør Steen Houmark i denne kommentar, hvor han gør op med bullshit-retorikken under coronakrisen.