Energi

    Der er kamp om ladestanderne ikke kun mellem bilisterne, men også mellem aktørerne på et stærkt voksende marked ved de danske motorveje - Her Rastepladsen Tappernøje som er vundet af Cirkle K

    Fastfood og fossile brændstoffer kan få ladeoperatører til at trække sig fra udbud

    Ladeoperatøren Clever vil i front på vejnettet, men vil ikke byde på opgaver, hvor de også skal sælge hotdogs og benzin. Det kan give eksisterende tankstationskæder en markedsfordel, hvis Vejdirektoratet udbyder drift af ladeparker som en del af en rasteplads.
    Andel af kommunale bygninger opvarmet med naturgas fordelt på kommuner. Få link til hele analysen inde i artiklen.

    Dansk Industri: For mange kommuner fyrer for gråspurvene

    Hver fjerde kommunale bygning opvarmes med gas, og det hyppigst forekommende energimærke blandt de kommunale bygninger ligger i den dårlige ende, fremgår det af en ny analyse af den kommunale bygningsmasse. I Dansk Industri mener man, at der bør være krav om en årlig energirenoveringsrate.
    Venstre vil sælge statens andel i Ørsteds vindmølleforretning for at investere milliarder i den grønne omstilling frem mod 2030. Men Ørsted er ikke det eneste selskab, der kan sælges.

    En stribe af statslige selskaber er grydeklar til at blive solgt

    Venstre har sat salg af statslige selskaber på dagsordenen, for det er blevet dyrere at være dansker og hvis vi ikke skal skrue ned for velfærden og sætte den grønne omstilling i stå, så er privatisering en mulighed, men hvem er egentlig bedst til at sælge ud af arvesølvet, røde eller blå regeringer?
    Frederikshavn Kommune har planer om at omlægge 1.000 hektarer til forskellige grønne energitiltag.

    Frederikshavn satser stort på Power-to-X

    Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune har vedtaget en udviklingsplan, der samler grøn energi på et geografisk område: Recycling City skal rumme blandt andet solcelleanlæg, vindmøller, biogas og Power-to-X.
    En ny aftale om C02-lagering har bred politisk opbakning. Til en begyndelse skal lageringen ske i gamle olie- og gasfelter. (Arkivfoto)

    Staten vil tage en del af risikoen ved investering i CO2-lagring

    Lagring af CO2 i dansk undergrund kommer ligesom ved olieboringer til at få et statsligt medejerskab, hvor staten sammen med private investorer bærer risikoen og høster eventuelle afkast. Potentielt kan det være med til at udvikle et nyt erhverv, lyder det fra ministeren.
    Statsminister Mette Frederiksen (S) forpligtede onsdag Danmark til at levere 35 gigawatt grøn energi som en del af en samlet plan med tre andre lande for at skrue energiproduktionen i Nordsøen op til 150 gigawatt.

    Investeringsselskab tilbyder staten ny energiø uden afregning

    Den grønne kapitalforvalter Copenhagen Infrastructure Partners fremlægger en plan for en energiø, som kan betales af private aktører. Tidligere på året fremlagde samme selskab en anden plan om Power-to-X ved vestkysten.
    Statsrevisorerne har gentagne gange påpeget en sikkerhedsrisici ved outsourcing it-infrastruktur, men Energinet flere argumenter for at udbyde opgaverne.

    Statsrevisorer kritiserer it-outsourcing af forsyningskritisk it-infrastruktur

    Statsrevisorerne kritiserer det statsejede Energinet for at outsource it-systemer i en sådan hastighed, at ministeriet ikke havde tid nok til at vurdere udbuddet. Hos Energinet er man generelt uenig i kritikken og giver en række begrundelser, medens ministeren tager kritikken alvorlig.
    Pressemøde om regeringens reformudspil 'Danmark kan mere II' i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag. Udspillet handler om hvordan Danmark kan accelerere den grønne omstilling og hurtigere blive uafhængig af russisk gas.

    Energiudspil har gode visioner, men interessenter efterspørger konkrete detaljer

    ”Regeringens vision er så ambitiøs, at normale politiske automatreaktioner må falde bort, lyder det fra Dansk Industri, og de står ikke alene. Flere organisationer efterspørger, hvordan regeringens energiudspil realistisk skal finansieres, prioriteres og skaleres.

    Vognmænd vil have kommunerne til at betale for stigende brændstofpriser

    Få dage efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udsendte et notat om mulige konsekvenser for offentlige kontrakter af krigen i Ukraine, er to brancheorganisationer ude i et opråb, hvor de appellerer til, at kommunerne dækker for de stigende brændstofpriser.
    Energibesparelser er en dark horse i tildelingen af opgaven

    Kartelanklagede firmaer giver billigste bud på kæmpe Femern-udbud

    Entreprenører med alvorlige kartelanklager imod sig har givet det billigste tilbud i stort milliardudbud på Femern Bælt Tunnelen. Det giver de skandaleramte firmaer gode chancer
    CO2 er omdrejningspunktet for det nordjyske erhvervsfyrtårn. Aalborg Portland er en af aktørerne i det nordjyske konsortium, der står bag fyrtårnet.

    Konsortium af offentlige og private aktører vil fange og lagre C02

    I Nordjylland går private og offentlige aktører sammen i ambitiøst konsortium for at skabe et fyrtårn, der skal skabe et helt nyt erhvervsområde på fangst, lagring og anvendelse af C02 "Vi har alle forudsætningerne for grøn omstilling i Nordjylland via CO2-fangst, lyder det fra en aktør.
    "Problemet med prisregulering er, at myndighederne ikke kender den rigtige pris. Så enten gætter de for højt, og så kommer kunderne til at betale for meget for opladning, eller også gætter de for lavt, og så bremses investeringerne i ladeinfrastruktur," siger branchechef i Dansk Elbil Alliance Lærke Flader.

    Kommunale ladestandere skal stimulere konkurrencen mellem operatørerne

    Tidligere i år vurderede Ankestyrelsen, at en kommune ikke har hjemmel i kommunalfuldmagten til at anvende skattekroner på at installere og udbyde driften af el-ladestandere. Det anså styrelsen for erhvervsvirksomhed. Nu vil regeringen og en række partier gøre det muligt. Læs hvorfor.